2022 BİLSEM değerlendirme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) 2022 değerlendirme sınavı binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sınava katılım gösteren öğrenciler, sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Binlerce öğrencinin odak noktası olan konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Öğrenciler, 'BİLSEM 2022 sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?' sorularına yanıt ararken, gözler bakanlıktan yapılan açıklamaya çevrildi.

06.05.2022-14:28 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-14:28) 2022 BİLSEM değerlendirme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ön değerlendirme uygulamalarını tamamlayan öğrenciler, Bakanlığın belirlediği puanı da geçtikten sonra yeteneklerine göre bireysel değerlendirmeye girdi. Değerlendirme sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak konusu oldu. Binlerce öğrenci ve velinin gözü kulağı BİLSEM 2022 sonuçlarına çevrildi. 

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavları 19 Şubat ve 5 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Binlerce öğrenci merakla sonuçların açıklanmasını beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla alakalı açıklama geldi. Bakanlık, Bilsem 2022 değerlendirme sınavının sonuçlarının 13 Mayıs tarihinde açıklanacağını duyurdu. Sınavda başarılı olarak kayıt hakkı elde eden öğrenciler ise, 19 Ağustos 2022 tarihinde belli olacak. 

2022 BİLSEM değerlendirme sınavı

Öğrencilerin ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz etme hakkı bulunuyor. Sınavlara itiraz etmek isteyen öğrenciler, sonuçların https://meb.gov.tr adresinde yayınlanmasından itibaren 5 (beş) iş günü içinde, il tanılama sınav komisyonlarına itirazda bulunabilecek. Komisyon yapılan itirazları değerlendirerek bir karara varacak.

İl tanılama sınav komisyonlarına yapılan itiraz başvurularının birer kopyası, bireysel değerlendirme sonuçları için uygulama merkezlerinden istenecektir. Uygulama merkezleri, talep edilen bu belgeleri kapalı bir zarfın içinde gizlilik ve güvenliği sağlanmış şekilde il tanılama sınav komisyonlarına gönderecektir. Gönderilen belgelerin aslı uygulama merkezlerinde bulunacak, belgelerin birer kopyası komisyonlara gönderilecektir. Yapılan ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme içerikleriyle alakalı olarak hiçbir belge yayınlanmayacak ve paylaşılmayacaktır. Sınavlara itiraz etmek isteyen öğrenciler itirazları belirtilen adreslere yapacak, öğrencilerin faks ve e-posta yolu ile yaptığı itirazlar kabul edilmeyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal