2022 Bekçilik sınav soruları açıklandı mı? Bekçilik sınavı cevap anahtarı belli oldu mu? Bekçilik sınav sonuç tarihi

17 Temmuz 2022 pazar günü gerçekleştirilen Bekçilik sınavı tamamlandı. Adaylara 100 soru sorulurken toplam 120 dakika verildi. Tek oturum olarak gerçekleştirilen sınavdan sonra adaylar soruların açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. Peki, 2022 bekçilik sınav soru ve cevapları açıklandı mı? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

17.07.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-15:30)

17 Temmuz Pazar günü tek oturum olarak yapılan bekçilik sınavı tamamlandı. Bugün tamamlanan sınavın ardından adaylar soruların ve cevap anahtarını açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde gerçekleştirilen yazılı sınav bugün tamamlandı. Peki, 2022 bekçilik sınav soru ve cevapları açıklandı mı? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar… 

Bekçilik sınavı soru ve cevapları açıklandı mı? 

17 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen bekçilik sınavı soru ve cevapları hakkında araştırmalar devam ediyor. Bekçilik sınavı soru ve cevaplarının açıklanacağı tarih hakkında bir bilgi yer almamaktadır. Ancak sınav sonuçlarını 5 ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr  adresi ve https://www.pa.edu.tr/ internet adres adresinden öğrenebilirsiniz.

Bekçilik Sınav Soruları Belli Oldu Mu

2022 bekçilik sınav değerlendirmesi

Bekçilik sınavı 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Adayların verdiği yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak puanlar hesaplanacaktır. Sınavda 50 üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. 

Başarı puan hesaplaması sonucunda eksi puan alan adaylar sınavda başarısız sayılacaktır.

Cevap anahtarında herhangi bir hata olması durumunda merkez sınav kurulu kararı ile sorular iptal edilmeyecektir. Hatalı olan sorunun doğru cevabı dikkate alınarak değerlendirme yapılacak. 

Yapılan değerlendirme sonrasında merkez sınav kurulu kararı ve yargı mercileri tarafından belirlenen karar doğrultusunda soruların iptaline karar verilecektir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal