2022 Ballon d'Or töreni ne zaman? 2022 Ballon dor ödülü adayları açıklandı mı, ödül ne zaman verilecek?

Bir önceki yılın en iyi futbolcusunun ödüllendirildiği FIFA Ballon d'Or töreninin ne zaman yapılacağı spor severler tarafın araştırılıyor. Futbolda bireysel alanda en üst seviye anlamını taşıyan 2022 Ballon d'Or ödül törenin adayları da aynı zamanda merak edilen bir diğer konu oldu. İşte 2022 Ballon d'Or töreni ile ilgili tüm detaylar..

24.05.2022-23:08 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-23:08) 2022 Ballon d'Or töreni ne zaman? 2022 Ballon dor ödülü adayları açıklandı mı, ödül ne zaman verilecek?

Futbol her ne kadar takım çalışması olarak bilinse de bireysel alanda sergilenen performanslar hiçbir şekilde göz ardı edilemez. Ballon d'Or ise FİFA tarafından her yıl düzenlenen ve bir önceki yıl en iyi performansı gösteren futbolcunun ödüllendirildiği bir organizasyondur.

Futbol camiasını en prestijli bireysel ödülü olarak anılan Ballon d'Or töreninin 2022 yılı için geri sayımı başlatıldı. Futbol severlerin merakla beklediği törenin hangi tarihte gerçekleştirileceği merak konusu olurken, 2022 yılında hangi futbolcuların ödüle aday olduğu da aynı zamanda araştırılmaya başlandı.

2022 Ballon d'Or töreni ne zaman

2022 Ballon d'Or töreni ne zaman?

Bu yılın merakla beklenen Ballon Dor ödülünün sahibini bulacağı tarih belli oldu. Organizasyonla ilgili yapılan açıklamada 2022 Ballon d'Or ödül töreninin 17 Ekim tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

2022 Ballon dor ödülü adayları açıklandı mı?

2022 yılı için adayların henüz belli olmadığı bilgisine ulaşılırken kamuoyunda isimleri geçen futbolcuların adları öğrenildi. Yapılan tahminlere göre Ballon dor'a aday olacak olan bazı futbolcuların isimleri şöyle:

- Lionel Messi

- Kevin De Bruyne

- Riyad Mahrez

- Bernardo Silva

- Edouard Mendy

- Christopher Nkunku

- Kalidou Koulibaly

- Phil Foden

- Trent Alexander-Arnold

- Vinicius Junior

- Dusan Vlahovic

- Karim Benzema

- Sadio Mane

- Cristiano Ronaldo

- Erling Haaland

- Neymar

- Kai Havertz

- Robert Lewandowski

- Mohamed Salah

- Kylian Mbappe

FIFA Ballon d'Or ödülü hedir?

FIFA Ballon d'Or ödülü, bir önceki yılda başarılı bir performans sergileyen futbolcuya verilen bir ödüldür. her yıl düzenlenen futbol ödülünde yılın en iyi futbolcusu dünyanın her yerinden antrenörlerin ve aynı zamanda uluslararası takım kaptanları ile birlikte basın mensuplarının kulanmış olduğu oylar ile seçilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal