2022 Balık Avı Yasağı ne zaman bitiyor? Balık avı yasağı tarihleri

Balık avı yasağının başlamasına kısa bir zaman kala konu ile ilgili araştırmalar başladı. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan on binlerce balıkçı, av yasağının ne zaman başlayacağını ve ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Peki Balık avı yasağı ne zaman bitiyor? İşte balık av yasağı hakkında merak edilenler...

25.04.2022-20:57 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-20:57) 2022 Balık Avı Yasağı ne zaman bitiyor? Balık avı yasağı tarihleri

Balık avı yasağı yakında başlıyor. Balık avlanarak geçimini sağlayan binlerce kişi, balık avı yasağının ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini merak ediyor. Peki Balık avı yasağı ne kadar sürecek? İşte balık avı yasağı ile ilgili  merak edilen detaylar...

Balık avı yasağı ne zaman başlıyor?

Türkiye genelinde her yıl Eylül'de başlayan av sezonu Nisan itibariyle sona eriyor. Geçimini balıkçılıkla sağlayan balıkçılar yaklaşık yedi buçuk ay boyunca avlanma devam ediyor. 

1 Eylül 2021'de başlayan av sezonu 15 Nisan 2022 günü sona erdi. 15 Nisan'dan sonra ise denizlerde balık avı yapmak; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile avlanmak yasak.

Balık avlanma yasağı ne kadar sürecek?

Binlerce balıkçıyı ilgilendire av yasağının tarihi araştırılıyor. Bu yasak her sene dört buçuk ay sürüyor. Bu süre içinde avlanan balıkçılara ise ciddi cezalar veriliyor.

Avlanma yasağı ne zaman bitiyor?

Her sene olduğu gibi bu sene de dört buçuk ay süren av yasağı başladı. Balıkların büyümesi için yaklaşık 4.5 ay boyunca avlanma yapılmayacak. Bu sürenin sonunda av yasağının 1 Eylül 2022 tarihinde bitmesi bekleniyor.

Karadeniz'de daha ucuza

Karadeniz, Ege ve Marmara'nın aksine bölge halkına daha ucuza balık yeme imkanı sağladı. Birçok balık dağıtımının yapıldığı Karadeniz, balık ambarı konumunda bulunuyor. Sezonun kapandığı dönemde balıkların kilosu 15-30 TL arasında değişiyor.

7 buçuk ay süren balık sezonu geçtiğimiz günlerde sona erdi ve avlanma yasağı başladı.  Yasağın başlaması ile Kocaeli balıkçı esnafı balıkların diğer piyasalara oranla daha uygun olduğunu ifade etti.

Hamsi 30 TL, istavrit 35 TL, levrek 60 TL, çipura 50 TL, uskumru 30 TL, ispari ise 40 TL'den satışa sunuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal