2022 Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı, ne kadar kaç TL olacak? Asgari ücret zammı için beklenen son dakika açıklaması

Asgari ücrete ek zam konusu sıcaklığını koruyor. Milyonlarca vatandaş yapılacak olan ek zammı beklerken son durum hakkında bilgi almak istiyor. Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar yakından takip edilirken Temmuz ayında zam olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte sorunun yanıtı…

23.05.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-10:13) 2022 Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı, ne kadar kaç TL olacak? Asgari ücret zammı için beklenen son dakika açıklaması

2022 başında yapılan rekor zam oldukça konuşulurken enflasyon rakamlarının yükselmesi yapılan zammı eritti. Temmuz ayı içerisinde memur zammı yapılacakken asgari ücrete de zam olup olmadığı tartışmaları devam ediyor. Milyonların gözü kulağı bu haberi beklerken çalışmalarda devam ediyor. Bazıları zam yapılması gerektiği görüşünde iken bazıları ise yapılan zammın yeterli olduğu görüşündedir. Peki, Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte sorunun yanıtı…

Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Enflasyonun 2022 yılı ile birlikte yükselişe geçmesi yılın başında yapılan zam oranlarını eritti. Bir süredir gündemde sıcaklığını koruyan asgari ücrete Temmuz zammı konusu hakkında görüşmeler devam ediyor. Konu hakkında birçok görüş de yer almaktadır.

Asgari ücrete yapılan zam oranının yeterli olduğu görüşü yer alırken Temmuz ayında zam yapılması gerektiği de düşünülmektedir.

Ömer Çelik Açıkladı

Ömer Çelik'ten açıklama geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret zammı hakkında bir açıklamada bulundu. Çelik yaptığı açıklamada, “Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.” sözlerini aktardı.

Asgari ücret zammının gündemde yer almadığını söyleyen Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’nin sözleri de hatırlatıldı. Ömer Çelik MKYK sonrasında, "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." dedi.

Cumhurbaşkanından asgari ücrete onay geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a basın mensupları tarafından yöneltilen "Yılbaşında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir" dediği sözleri hatırlatıldı.

Ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın asgari ücret zammı için masaya zevkle oturacağı sözleri aktarılırken Temmuz ayında bir zam uygulaması olup olmayacağı soruldu.

Başkan Erdoğan soruya şu sözlerle yanıt verdi: "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır."

Asgari Ücrete Zam

Asgari ücrete zam yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu sözlere değindi:

“Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz.”

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal