2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar? Aile Destek Programı başvuru ekranı ve şartları

İhtiyaç sahiplerine yapılan Aile Destek Programı ödemeleri konusunda yapılan araştırmalar son saatlerde hız kazandı. Başvurular konusunda daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler internete yöneldi. Peki 2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar? İşte Aile Destek Programı başvuru ekranı ve şartları...

19.08.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 19.08.2022-16:00) 2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar? Aile Destek Programı başvuru ekranı ve şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Programı başvuruları Türkiye’deki binlere ihtiyaç sahibi vatandaşın gündemini oldukça meşgul ediyor. 29 Temmuz 2022 tarihinde ilk ödemesi gerçekleştirilen Aile Destek Paketi ödemelerine nasıl başvurulduğu ve başvuru şartlarının neler olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden Aile Destek Programı başvuru ekranı ve şartlarını araştırıyor. Peki 2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar?

2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? 

Aile Destek Paketi başvurusu konusunda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘’Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız" sözlerine yer vermişti.

Aile Destek Paketi’ne başvuru yapmak isteyenler E-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Aile Destek Paketi yardımını almaya hak kazananlar 12 ay boyunca ödeme almaya devam edecek. 

Aile Destek Paketi

Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar?

Aile Destek Paketi ödemeleri ihtiyaç sahiplerine 12 ay boyunca 450 TL ile 600 TL arasında olacak şekilde yapılacak. Ödemenin miktarı hanenin ekonomik ve sosyal durumuna göre belirlenecek.

2022 Aile Destek Programı başvuru şartları nelerdir?

Aile Destek Programı’na başvuru yapmak isteyen vatandaşların karşılamaları gereken şartlar şu şekilde:

- T.C. vatandaşı olmak

- Mavi Kart sahibi olmak

- Hanesinde kamu işçisi, memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

- Kişinin 18 yaşından küçük olması,

- Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelire sahip olma şartları aranacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal