2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı başvuru sonuç sorgulama ekranı

Geçtiğimiz haftalarda ilan edilen Adalet Bakanlığı’nın personel alımı başvuru sonuç sorgulama ekranı gündemdeki yerini halen koruyor. Peki 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

24.04.2022-12:28 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-12:28) 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı başvuru sonuç sorgulama ekranı

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından duyurulan Adalet Bakanlığı personel alımı başvurularının sona ermesiyle birlikte yüzbinlerce insan Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Başvuru yapan adaylar arama motorları üzerinden ‘’ 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?’’ sorusunu yazarak araştırmalarını sürdürüyor.

2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında personel alımı başvuruları hakkında önemli bilgilere yer verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ‘’'Boy ve kilo ölçümüne girmeye hak kazananlar en geç 11 Nisan 2022 Pazartesi günü sınav yapan komisyonların adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.' ifadeleri yer aldı. Ayrıca uygulamalı sınava girmeye hak kazanmayan kişilere herhangi bir bildirim yapılmayacağı kaydedildi.

Adalet Bakanlığı personel alımı

9 Mayıs 2022 Pazartesi gününde yapılacak daktilo ve bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az 90 kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için adaylara uygulamalı sınav yapılacak.

Adalet Bakanlığı’nın Zabıt kâtibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli alanlarında yapacağı personel alımının sözlü sınavına girmeye hak kazananlar en geç 16 Mayıs 2022 Pazartesi gününe kadar Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Adalet Bakanlığı personel alımının kadro dağılımı ise şu şekilde:

- Bakanlık adliyelerine 6 bin 459

- İcra dairelerine 500

- Bakanlık merkeze 188

- Ceza infaz kurumlarına 5 bin 563

- Personel eğitim merkezlerine 113 kişi alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal