29.05.2021-15:44 (Son Güncelleme:11.10.2021-10:48)


1

12- AFGANİSTAN

12- AFGANİSTAN

Sovyetlerin Afganistan'a müdahalesinden beri yüzü gülmeyen ülke, 40 yıldır iç savaşla boğuşuyor. Sovyetler ve Amerika'nın oyuncağı haline gelen Afganistan, şu an tamamen Taliban'ın eline bırakılmış durumda. Dünyanın en özel doğalardan birine sahip Afganistan'da kar leoparı, çita gibi türü tehlikede hayvanlar yaşıyor. Afganistan'ın yıllık ziyaretçi sayısı 20 bini aşmıyor.



2

11- MALİ

11- MALİ

Yılda 14 bin kişinin ziyaret ettiği Mali, kuraklık ve açlıkla imtihan ediliyor. Eski bir Fransız kolonisi olan Mali, her sömürgenin sonucu gibi mahvolmuş ve toparlanamamış bir halde. Terörist saldırıları korkusundan dolayı birçok güzel mimari alan insanlara açık durumda değil. Dünyanın kerpiçten yapılan en büyük camisini bulunduran Cenne gibi Mali'nin başkenti Timbuktu da Mali'nin güzel yerlerinden.



3

10- TÜRKMENİSTAN

10- TÜRKMENİSTAN

Kazakistan Afganistan ve Özbekistan'ın arasında sıkışmış kalmış Türkmenistan, yükselen ekonomisiyle dikkatleri üzerini çekse de turistler tarafından pek ziyaret edilen bir şehir değil. Orta Asya'nın yükselen şehri Aşkabat, güvenlik sorunları dolasıyla pek ziyaret edilmiyor. Yıllık 9 bin ziyaretçisi bulunuyor.



4

9- SAO TOME

9- SAO TOME

Afrika'nın batı kıyısında bulunan küçük ada Sao Tome, hepi topu 40 yıldır bağımsız bir halde yaşamını sürdürüyor. 170 bin nüfuslu Sao Tome, ulaşım sıkıntısından dolayı tercih edilmiyor. Ülkeyse bu sınırı aşmak ve yeni turizm cenneti olma hedefinde. Adanın yıllık 8 bin ziyaretçisi bulunuyor.



5

8- LİBYA

8- LİBYA

Kadddafi'nin devrilmesinden sonra iç savaşın hala dinmediği Libya'da iç çatışmalar hala devam etmekte. Afrika'nın en güzel ülkelerinden Libya'ya güvenlik eksiklikleri yüzünden insanların tercihi değil. Yıllık 6 bin ziyaretçisi bulunuyor. Libya, dünyadaki en büyük antik Roma kalıntılarına sahip.



6

7- MARSHALL ADALARI

7- MARSHALL ADALARI

Pasifik Okyanusunun ortasında yer alan ada topluluğu, ulaşım sıkıntısı yüzünden turist alamıyor. Konaklama alanlarının da azlığı bu cennet gibi ada topluluğunu bakir bırakmış. Marşal Adalarının yıllık 6 bin ziyaretçisi bulunuyor.



7

6- GÜNEY SUDAN

6- GÜNEY SUDAN

2011 yılında kurulan Güney Sudan, şu an dünyanın en genç ülkesi konumunda. Kanun namına bir şey bulunmayan Güney Sudan, dünyanın en tehlikeli ülkeleri konumunda en üst sırada. Fotoğraf çekmenin yasak olduğu ülkeyi yıllık 5500 kişi ziyaret ediyor.



8

5- KİRİBATİ

5- KİRİBATİ

100 bin nüfuslu Kiribati, dünyada yeni yıla ilk giren ülke konumunda. Fakirliğin kol gezdiği ülke, bir adadan oluşuyor. Ülkenin aylık ziyaretçi sayısı 4 binden fazla değil.



9

4- TUVALU

4- TUVALU

Dünyanın en küçük 4. ülkesi olan Tuvalu'nun yıllık 2 bin ziyaretçisi var. 1978'den beri bağımsız olan Tuvalu, suların sürekli yükselmesi dolasıyla adanın sular altında kalmasıyla meşhur.



10

3- EKVATOR GİNESİ

3- EKVATOR GİNESİ

Afrika'nın batısındaki ülke, saydığımız diğerleri gibi fakirlikle boğuşuyor. Vize alması en zor ülkelerden biri olan Ekvator Ginesi'nin bin kadar ziyaretçisi var.



11

2- YEMEN

2- YEMEN

İç savaş yüzünden harap olan bir diğer ülke Yemen, müthiş kültürüyle adından söz ettiriyordu. 1990'dan beri bağımsız olan Yemen, tarihi binaları, müthiş deniz kıyısı ve doğasıyla insanların en ilgisini çeken ülkeler konumundayken iç savaş dolasıyla yıllık sadece 500 ziyaretçi bulunduruyor.



12

1- SOMALİ

1- SOMALİ

Dünyanın en tehlikeli ülkesi olan Somali, korsanlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Afrika'nın doğu kıyısında yer alan Somali, çok uzun süredir iç savaşın yıkıcılığıyla uğraşıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR