2021 Oscar Adayı Belli Oldu

Bu senenin Oscar şampiyonu olan ve yeni Oscar adayı merakla beklenen Güney Kore, gelecek senenin aday filmini açıkladı. İşte Güney Kore'nin 2021 Oscar Ödülleri adayı...

23.10.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-09:29) 2021 Oscar Adayı Belli Oldu

2020 yılının Oscar Ödülleri şampiyonu olarak tarihe geçen Güney Kore, gelecek senenin Oscar'ı için adayını açıkladı. Uluslararası Oscar ödülü için Kore Film Konseyi (KOFIC), Woo Min-ho’nun tarihi ve politik gerilim türündeki The Man Standing Next adlı filmini Oscar adayı olarak belirledi.

Salgından önce ocak ayında gösterime girdiği Güney Kore'de büyük bir başarı elde eden film, 36,4 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti.

1970’ler Kore’sinde, ülkenin tartışmalı lider Park Chung-hee’nin mutlak iktidarı altında olduğu dönemi ele alan film, başkanın 1979'da yardımcılarından birinin eliyle öldürülmesine yol açan olayları ele alıyor.

TÜRKİYE'NİN ADAYI HENÜZ AÇIKLANMADI

2021 Oscar Ödülleri, salgından dolayı 25 Nisan’a ertelendi. Bugüne kadar Çek Cumhuriyeti ve Polonya ödül adaylarını belirlerken; Almanya, Danimarka ve Fransa gibi ülkeler önümüzdeki haftalarda kararlarını verecek. Oscar ödülleri adayını henüz Türkiye de açıklamadı.

Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho’nun Parasite (Parazit) filmi, en son 92.'si verilen Oscar Ödülleri'ne damga vurmuştu.

En iyi film seçilen Parasite, dili ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak Oscar tarihine geçmişti. Ayrıca film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerinin de sahibi olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal