2021 Ekim Ayı Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Başladı

Bakıma muhtaç olan vatandaşlara ve ailelerine yardım için ödenen ‘Evde Bakım Yardım’ı paraları yatmaya başladı.

12.01.2021-17:01 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-09:30)  2021 Ekim Ayı Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Başladı

Bir süredir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Evde Bakım Yardım’ı ödenekleri, bakıma muhtaç vatandaşlara ve ailelerine verilmeye devam ediliyor. Bakan Derya Yanık, destek amaçlı 963 milyon TL'lik evde bakım yardımı ödemelerinin, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladığını belirtti. 

EVDE BAKIM YARDIMI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Hasta, bakıma muhtaç vatandaşlar ve aileleri için ödenen evde bakım yardımı destekleri, ihtiyaç sahipleri ailelere ödenmeye balandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 963 TL evde bakım yardımı ödemelerinin başladığın açıkladı. 

Bakıma muhtaç ailelerin önceliklerinde olduğunu dile getiren Bakan Yanık, ülkemizde bir süredir düzenlenen evde bakım yardım ödemelerinin bu yılda devam ettiğini, bu uygulama kapsamında yardıma muhtaç kişiye aylık 1797 lira 97 kuruş ödeme yapıldığını hatırlattı.

Bu uygulamada önceliklerinin engeli vatandaşlar ve ailelerine hizmet olduğunun altını çizen Bakan Derya Yanık, ‘Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz’ şeklinde konuştu.

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa “evde bakım yardımı” yapıldığının altını çizen Yanık, ‘Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal