31.12.2020-17:53 (Son Güncelleme:13.05.2025-12:50)


1

İnsansız haber analiz ile raporlama sistemi Habermetre, 2020 senesinde en fazla haberi yapılan konuları bildirdi. Listenin başında bütün dünyayı tesiri altına alan koronavirüs (kovid-19) pandemisi , ikincisi ise tüm insanlığın ümidi olan kovid-19 aşısının bulunması, üçüncü sırada da Dağlık Karabağ Savaşı yer alıyor.



2

Ülkemizin en büyük dijital haber bankası olan Habermetre, sekiz binin üzerinde Türk sitesini inceleyerek bu yıl en fazla haberi yapılan meseleleri sıraladı. Listenin en tepesinde 22.146.903 haber ile kovid-19 yer alıyor. Dünyada 82 milyonun üzerinde insan insan salgına yakalanırken; hemen hemen iki milyon insan da virüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Ümitlerin son bulduğu noktada da koronavirüs aşısı gündeme en fazla gelen konulardan ikincisi.



3

KARABAĞ SAVAŞI ÜÇÜNCÜ SIRADA

KARABAĞ SAVAŞI ÜÇÜNCÜ SIRADA

7 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan ve Dağlık Karabağ'ın yirmi yedi sene sonra Ermenistan işgali altından kurtulması ile neticelenen Karabağ Savaşı, 420.533 haber ile senenin en fazla konuşulan üçüncü konusu oldu. 24 Ocak 2020 tarihinde olan ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depremi ise listede dördüncü sıraya yerleşti.



4

İZMİR DEPREMİ DERİN YARALAR AÇTI

İZMİR DEPREMİ DERİN YARALAR AÇTI

En çok haberi yapılanlar listesinin beşinci sırasına, 30 Ekim tarihinde İzmir'de gerçekleşen ve başta İstanbul olarak pek çok şehirde hissedilen 6,6'lık deprem geldi. İzmir'de birçok bina yıkıldı, enkaz yığınını altında kalan 116 kişi ise hayatını kaybetti.



5

AYASOFYA 86 SENE SONRA TEKRAR KAPILARINI İBADETE AÇTI

AYASOFYA 86 SENE SONRA TEKRAR KAPILARINI İBADETE AÇTI

Habermetre'nin paylaştığı listede; altınca sırada 27 Şubat tarihinde İdlib'te meydana gelen alçak saldırı neticesinde kaybettiğimiz otuz üç şehidimiz ile ilgili haberler yer aldı. Ayasofya'nın 86 sene sonra kapılarını ibadete açması 138.043 haber ile yedinci sıraya geldi. Sekizinci sırada da Trump'a karşı Biden'ın zaferi ile neticelenen ABD seçimleri yer alıyor.



6

Amerika'da bir polisin canice siyahi George Floyd'un yaşamına son vermesinin akabinde yapılan protestolar, senenin en fazla haberi yapılan dokuzuncu konusu oldu. 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen Giresun'da gerçekleşen sel afeti, 91.742 haberle onuncu sıraya yerleşti.



7

Habermetre'nin verilerine bakıldığında, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi 71.184 haber ile on birinci sırada, Beyrut patlaması 62.261 haber ile 12. sırada, Bahar Kalkanı Harekatı 61.286 haber ile on üçüncü sırada, Van çığ adeti 53.008 haber sayısı ile on dördüncü sırada, Karadeniz'de yapılan doğalgaz keşfi ise 47.280 haber ile on beşinci sırada, Hatay'da meydana gelen yangın 40.565 haber ile on altıncı sırada, vahşice bir cinayete kurban giden Pınar Gültekin 34.991 haber ile on yedinci sırada, Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama 34.033 haber ile on sekizinci sırada, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevi bırakması 32.790 haber ile on dokuzuncu sırada, İstanbul'da gerçekleşen uçak kazası 26.260 haber ile yirminci sıraya yerleşti. Dijital Haber Bankası Habermetre'nin, bu yıl (2020) en fazla haberi yapılan meseleleri açıkladığı liste şöyle:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR