2020 Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi Başvurusu ve Şartları

Devlet birçok konuda olduğu gibi hayvancılık konusunda da vatandaşlarına destek sağlıyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, hayvancılık kredisi başvurusu ve şartlarıyla ilgili detayları araştırdı. Detaylar haberimizde...

11.05.2020-00:39 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-00:31) 2020 Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi Başvurusu ve Şartları

Hayvancılık destek kredisi başvurusu için devlet tarafından belirlenen bankalardan bir tanesi tercih edilmelidir. Hayvancılık kredileri için en başta gelen Ziraat Bankası, bu kapsamda birçok kredi desteği ve faizsiz finansman hazırlamıştır. Kredi desteklerinin türleri ve tutarları, kişilerin faaliyet gösterdikleri tarım alanına göre değişmektedir. Devlet destekli hayvancılık kredisi başvurusu yapmak isteyen çiftçiler, TKDK ya da Tarım Kredi Kooperatifi kapsamında hareket etmek durumundadır. Bireysel ya da KOBİ şeklinde kredi kullanımına izin veren bankalar, devlet destekli hayvancılık kredisi için bazı koşulların yerine getirilmesini talep etmektedir. Devlet destekli olarak verilen tarım ve hayvancılık kredilerinin özellikleri ve şartları, yazı içerisinde tüm detaylarıyla ele alınmıştır.

DEVLET DESTEKLİ TARIM VE HAYVANCILIK KREDİSİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Tarım destekleri kapsamında, devlet tarafından faizsiz kredi ve hibe desteği paketleri hazırlanmıştır. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hayvancılık destek kredileri, Ziraat Bankası iş birliğiyle çiftçilere ulaştırılmaktadır. Hayvancılık faaliyetleri yürütülen iş alanına göre, tarım ve hayvancılık desteklerinin özellikleri ve tutarları değişiklik göstermektedir. Hayvancılık sektöründeki istihdamı artırmak ve bu alanda çalışan kişileri sermaye yönünden desteklemek için hazırlanan tarım ve hayvancılık destekleri, Ziraat Bankası kapsamında, sahiplerine ulaştırılacaktır. 2020 yılı için resmi gazetede yayımlanan bildiride, bazı hayvancılık faaliyetleri için faizsiz destek sunulurken, bazı hayvancılık çalışmaları için düşük fiyatlı krediler sağlanacaktır. Tarım ve hayvancılık kredisinin tutarı, çiftçilerin durumuna göre 100 bin TL'ye kadar yükseltilmektedir. Proje kapsamında hayvancılık çalışmaları için toplamda 25 milyon TL'lik kredi bütçesi hazırlanmıştır.

ZİRAAT BANKASI HAYVANCILIK KREDİSİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ziraat Bankası tarım destekleri kapsamında ele alınan hayvancılık kredisi ödemeleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık çalışmaları, kümes hayvancılığı, Tatlısu balığı yetiştiriciliği ya da arıcılık faaliyetleri için gerçekleştirilmektedir. Ziraat Bankası hayvancılık kredisi kapsamında, gerekli şartları yerine getiren kişilere %70’e varan hibe desteği sağlanacaktır. Faizsiz ve düşük faizli olarak iki ayrı kategoride incelenen hayvancılık destekleri, Ziraat Bankası belirlediği şartlar kapsamında ödenecektir. Kişilerin bağlı bulundukları odaya ve kooperatife göre, dahil olunacak kredi türü değişiklik gösterir. Kredi kapsamında yüksek destekleme alabilmek için yerli üretime ağırlık verilmelidir. Hayvancılık alanında gerekli olan tadilat, malzeme ve barınak ihtiyaçlarının yanında, makine ve teçhizat giderleri için de Ziraat Bankası hayvancılık kredisi kullanılabilir.

ZİRAAT BANKASI HAYVANCILIK HİBE DESTEKLERİNİN LİMİTLERİ NE KADARDIR?

Ziraat Bankası kredi limitleri, faaliyet gösterilen hayvancılık çalışmalarına göre değişiklik göstermektedir. Hayvancılık faaliyetleri için belirlenen kredi limitleri, aşağıda detaylıca tabloya alınmıştır:

Kombine üretim tesisleri, sığır yetiştiriciliği ve süt üreticiliği için faizsiz olarak 25 bin TL kredi desteği sağlanmaktadır.
Damızlık düve üretimleri için çiftçilere, 10 bin TL değerinde faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır.
Büyükbaş hayvan besiciliği çalışmaları için faizsiz olarak 10 bin TL kredi finansmanı hazırlanmaktadır.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için üreticiye ve girişimciye 15 bin TL değerinde faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır.
Yaygın ve geleneksel hayvansal ürün üretimi için üst limitli kredi desteği sağlanmaktadır. Yatırım yapmak isteyen çiftçilere, 100 bin TL'ye kadar olan tutar için faizsiz kredi verilirken, işletmeler için üst limit olmaksızın faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. Bu alanda çalışma yürütecek çiftçilere, toplamda 1,5 milyon TL üst limitli faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır.
Ziraat Bankası Hayvancılık Desteklerinden Faydalanma Şartları Nelerdir?

Hayvancılık kredisi başvuru koşullarından faydalanmak için gerekli görülen koşullar, aşağıda detaylı şekilde sıralanmıştır:

Hayvancılık destek kredisinden faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir.
Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin, Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi şart koşulmuştur.
Çiftçilerin daha önceki dönemlerde, TKDK ya da KOSGEB desteklerinden faydalanmaması gerekir. Bu alanda verilen hibe ve faizsiz kredi desteklerinden faydalanan kişiler, ikinci sefer aynı türden destek talep edemezler.
Kredi başvurusu için en az 18 yaşında olunması şarttır.
Kişilerin kredi kullanımı için ipotek göstermesi ve bu ipoteğin de krediye yakın tutarda değere sahip olması şart koşulmuştur.
Kişilerin daha önceki dönemlerde aldıkları kredilere ait borçlar bulunmamalıdır. Kredi borcunun bulunması, Ziraat Bankası hayvancılık kredi desteği kullanımını engelleyecektir.
Ziraat Bankası tarafından verilecek hayvancılık desteklerini talep eden kişiler, yüksek oranlı kredi notuna ve düzenli kredi siciline sahip olmak zorundadır. Haklarında yasal takip başlatılan ve kara listeye giren kişiler, hayvancılık destek kredilerini kullanamazlar.
Başvuru yapan çiftçiler, faaliyet gösterecekleri alana kayıtlı oda kayıt belgesine sahip olmalıdır.
Çiftçilik Kayıt Sistemi üyesi olunmadan, Ziraat Bankası hayvancılık kredilerine başvuru yapılamaz.
Kişilerin vergi borcunun bulunmaması, kredi kullanım şartlarından bir tanesidir.
Eş onayı olmadan, kredi için ipotek temini yaptırılamayacaktır. İpotek gösterilmesinin yanında, en az 2 adet farklı gelir belgesinin sunulması ve krediye uygun bir kefilin bulunması gerekli görülmüştür.
Ziraat Bankası hayvancılık kredi başvurusunda, kişilerden ekspertiz ücreti, ipotek ücreti, kredi masrafı ve ekspertiz ücreti talep edilmektedir.

ZİRAAT BANKASI HAYVANCILIK KREDİSİ ÖDEME DETAYLARI NELERDİR?

Ziraat hayvancılık kredisi ödemesi için belirlenen ödeme tablosu şu şekildedir:

100 bin TL değerindeki Ziraat Bankası hayvancılık kredisinin ödemeleri, 60 aya kadar vade planlamasına bölünmektedir.
12 ay vadeyle tercih edilen hayvancılık kredisi, aylık 8.333 TL taksitle geri ödenecektir.
24 aylık vade planlamasıyla hazırlanan hayvancılık kredisi, aylık 4.166 TL'lik taksitlerle geri ödenecektir.
36 aylık vade planlamasıyla hazırlanan Ziraat Bankası hayvancılık kredisi, aylık 2.777 TL taksit tutarıyla geri ödenir.
48 ay vadeyle hazırlanan ödeme planı, aylık 2.083 TL taksite bölünmektedir.
60 ay vadeyle hazırlanan ödeme planı, aylık 1.666 TL değerindeki taksitlere pay edilmektedir.
Devlet Destekli Hibe ve Hayvancılık Kredisi Nasıl Kullanılır?

Hayvancılık hibe desteği başvurusu için Ziraat Bankası şubelerine gidilmelidir. Gerekli evraklar şube görevlisine teslim edildikten sonra, banka görevlisinin vereceği evraklar doldurulmalıdır. Tüm evrakların sisteme işlenmesinin ardından, kredi başvurusu incelenmek üzere değerlendirmeye alınacaktır. Ziraat Bankası kredi başvurusu için gerekli görülen evrak ve şartların tamamı yerine getirilmelidir. Gerekli şartlar ve evraklar tamamlandıktan sonra, kişilere göre hibe ve kredi limiti belirlenecektir. Kredi limitinin düşük olması durumunda, krediye karşılık yeni bir teminat gösterilmekte ve kredi limiti yükseltilmektedir. Devlet destekli hayvancılık kredisi kullanımı için kişilerin daha önceden destek kullanımı gerçekleştirmemesi şart koşulmuştur.

DEVLET DESTEKLİ HAYVANCILIK KREDİSİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Hayvancılık kredisi başvuru sorgulaması yapmak için Ziraat Bankası online işlem kanalları ya da e-devlet sistemi kullanılmalıdır. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden, e-devlet sistemine giriş yapılarak kredi başvurusu sorgulanabilir. E-devlet giriş işlemlerinde, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi talep edilmektedir. Giriş sayfası bilgileri tamamlandıktan ve giriş yapıldıktan sonra, sayfadaki arama bölümüne “Hayvancılık Destek Kredisi” yazılması yeterli olacaktır. Başvuru sayfasında, kredi başvurusunun onaylanıp onaylanmadığına dair detaylı sorgulama belirtilecektir. Devlet destekli hayvancılık kredisi sorgulamasına, Ziraat Bankasına ait müşteri hizmetleri ya da online bankacılık uygulamaları da kullanılabilir. Ziraat Bankası müşteri hizmetlerine bağlanmak için 0 (850) 220 00 iletişim numarasının aranması yeterli olacaktır. Ziraat Bankası Mobil uygulaması ya da www.ziraatbank.com.tr adresleri üzerinden de Ziraat Bankası hayvancılık kredisi sorgulaması yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal