200 Bin aileye Ramazan kolisi dağıtılacak! Ramazan kolisini almayan kalmasın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayına girmişken toplamda 200 Bin aileye Ramazan kolisi dağıtacağını duyurdu. Alışveriş kartı ve gıda desteğini İBB'den almayan kalmasın!

06.03.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-10:21) 200 Bin aileye Ramazan kolisi dağıtılacak! Ramazan kolisini almayan kalmasın

Ramazan ayında geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara İBB'den her yıl dağıtıldığı gibi bu yıl da Ramazan kolisi ve alışveriş kartı dağıtılacak. Mübarek Ramazan ayında ekonomik sıkıntısı yaşayan aileler, bu yardım kampanyasından yararlanabilecek. Belediye doğrultusunda başlatılan kampanya ile birlikte toplamda ihtiyaç sahibi olan 200 bin aileye alışveriş kartı ve gıda kolisi desteği sağlanacak. 

İBB Ramazan kolisi kimlere verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 200 bin aileye verilecek olan Ramazan kolisi ve alışveriş kartı; ekonomik krizden olumsuz etkilenen vatandaşlara sağlanacak. Yüksek fiyatlar nedeniyle temel ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan düşük gelirli aileler, belediye tarafından sunulacak olan bu yardım kampanyasından faydalanabilecek. Böylelikle Ramazan ayına sofrası bol bereketli şekilde girebilecek. 

İBB Ramazan Desteği

İBB Ramazan’da kaç TL yardım ödemesi yapacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü kapsamında uzun bir süredir yürütülen destek programı kapsamında vatandaşlara gıda kolileri ve alışveriş kartı sağlanacak. 2 farklı şekilde ayrılan bu destek programında 100.000 aileye gıda kolisi verilecek. 100.000 aileye ise 2.000 TL alışveriş kartı imkânı sağlanacak. Bunlara ek olarak da 110.000 aileye tekrardan 2.000 TL nakit para yardımı yapılacağı da paylaşıldı.

İBB tarafından Ramazan’da sunulacak olan gıda kolisinin içerisinde 14 farklı gıda malzemesi bulunuyor. Sunulacak olan 2 Bin TL değerinde alışveriş kartları ise 1100’den fazla markette geçerli sayılacak. Böylelikle vatandaşlar diledikleri marketten kolaylıkla 2.000 TL değerindeki alışveriş kartını kullanabilecekler. 

İBB Ramazan Desteği

İBB Ramazan yardımına nasıl başvurulur?

İBB tarafından sağlanacak olan Ramazan yardımına başvurmak isteyen vatandaşlar taleplerini 153 Çözüm Merkezi ya da sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden iletebilecek. Gelen başvurular incelendikten sonra sırasıyla yardım sağlanacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal