20 Yıldır Çözülemeyen Olayın Detayları Ortaya Çıktı: 11 Eylül Saldırısı Kurgu mu?

Bundan tam 20 yıl önce 11 Eylül 2001 tarihinde ABD’de yaşanan, iki gökdelenin yıkıldığı olayın terör saldırı olduğu belirtilse de, bazı kesimler bu büyük saldırının küresel olduğuna inanmaya devam ediyor. Peki 11 Eylül olayı kurgu mu?

11.09.2021-12:16 - (Son Güncelleme: 11.09.2021-12:16) 20 Yıldır Çözülemeyen Olayın Detayları Ortaya Çıktı: 11 Eylül Saldırısı Kurgu mu?

Yaklaşık 20 yıl kadar önce Amerika Birleşik Devleti’nde, 11 Eylül 2001’ tarihinde iki gökdelen yıkıldı. Dünya çapında oldukça ses getiren bu saldırı, terör olayı olarak neticelendirildi. Ancak ABD’deki bazı kesimler patlamanın küresel bir durum olduğuna olan inançlarını hala kaybetmedi. Peki, 11 Eylül olayları bir kurgu muydu? Türk Her Yerde Platformu Başkanı Mustafa Tanyeri, Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda, 11 Eylül olayına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar…

11 EYLÜL OLAYININ ÜZERİNDEN 20 YIL GEÇTİ AMA GİZEMİ HALA SÜRÜYOR

2001 yılının eylül ayında ABD’de meydana gelen iki gökdelenin yıkılması olayının ardından, detaylı araştırmalar yapılmasına rağmen, olayla ilgili hala gizemli şeylerin olduğunu ifade eden Tanyeri, ‘11 Eylül 2001'de ABD'de yaşanan olaylar belki de dünya tarihinin en gizemli olaylarının bütünü... O gün aslında ne olduğunu aradan 20 yıl geçmesine rağmen insanların çoğu bilmiyor. Medyanın insanların evine kadar getirdiği, gözler önünde yaşanan bir olay olmasına rağmen olayın gizemi hala çözülmüş değil. O gün neler oldu? 11 Eylül ile ilgili en iyi bildiğimiz şey dünya ticaret merkezi denilen kompleksteki iki gökdelen uçak çarpması sonrası sabah saatlerinde yıkıldı. Arkasından Pentagon'a bir uçak çarptı. Dördüncü uçağın ise Pensilvanya'da düştüğü söyleniyor’ dedi. 

O GÜN ASLINDA 3 KULE YIKILDI

Dünya basınında günlerce yer alan saldırıda iki gökdelenin yıkıldığı bilgisinin yer aldığını ama aslında bu feci saldırıda 3 kulenin yıkıldığına dikkat çeken Tanyeri, ‘Orada bilinmeyenlerden bir tanesi o gün 2 kule yıkılmadı, dünya ticaret merkezindeki 7 numaralı 47 katlı gökdelen de yıkıldı orada. İnsanların çoğunun bundan haberi yok. İddiaya göre o gün oraya uçak da çarpmadı. Niçin yıkıldı ve bu binalarda neler vardı? Daha ilginç bir şey söyleyeyim, 11 Eylül olaylarında söylenen 4 uçak aslında olayda yoktu. Bize servis edilen görüntülerde, ilk uçağın görüntüsü hiçbir yerde yok. Bir uçağın güney kuleye çarptığı sırada bir görüntü var’ şeklinde konuştu. 

BÖYLE BİR ŞEY NEWTON FİZİĞİNE AYKIRI

Yaşanan olayda binaya dokunmayan bir patla olmaksızın görüntüsü bulunduğunu dile getiren Tanyeri, bu durumun fizik kurallarına aykırı olduğunu belirterek devam etti, ‘Binaya vidası bile düşmeden, herhangi bir patlama olmaksızın bir görüntü var. Böyle bir şey Newton fiziğine aykırı. 9 küsür şiddetinde bir depreme dayanıklı binaya aliminyum yapılı bir uçak bu şekilde giremez. Uçaklar yeni kalkmış kanatlarında yakıt var, uçaklar çarptığında alev topuna dönüşür. Böyle bir şey fiziken mümkün değil’ diye konuştu. 

O GÜN 7 NUMARALI BİNADA NELER YAŞANDI? 

Patlamanın yaşandığı 11 Eylül gününe dair cevaplanamayan sorular olduğunu ifade eden Mustafa Tanyeri, ‘Bu uçakların kara kutuları nerede? Okyanusa düşen uçakların bile kara kutuları bulunuyor. Bu uçakların motorları nerede, bu uçakların motorları titanyumdan yapılmış, yüksek ısılara dayanıklı motorlar. 7 numaralı bina uçak çarpmadan neden yıkıldı? 7 numaralı binada neler vardı? vergi dairesi kayıtları, CIA'in en büyük ikinci ofisi, yok edilen ciddi altın rezervleri... Dünyanın gözü önünde holografik tiyatro oynandığını söyleyebiliriz’ dedi. 

20 YIL ÖNCE UÇAKTA NASIL TELEFONLA KONUŞULABİLİYORDU?

Şua anki teknoloji ile bile uçakta telefon görüşmesi yapılamadığını, bundan 20 yıl kadar önce nasıl telefonla uçakta iletişim sağlandığı sorgulayan Tanyeri, ‘Uçaklar içindeki insanları telefon konuşmaları yayınlanıyor. Biz bugün bile uçak biraz havalanınca telefon görüşmesi yapamıyoruz. 20 yıl önce hangi teknoloji ile insanlar bu telefon konuşmalarını yaptı’ şeklinde konuştu. 

SÖYLENENLERİN ÇOĞU YALAN

O gün yaşananlara dair birçok şey söylendiğine ancak bunların çok azının gerçeği yansıttığını belirten Tanyeri, ‘Söylenenlerin tamamına yakını gerçekten yalan, bize nasıl gösterilmek isteniyorsa öyle gösterildi. Gizem hala çözülmedi. Araştırmacıların önü de komplo teorisyeni diye kesiliyor’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal