30.10.2021-12:16 (Son Güncelleme:17.12.2021-10:15)


1

2. ELIZABETH'IN EŞİ PRENS PHILIP ÖLDÜ

2. ELIZABETH'IN EŞİ PRENS PHILIP ÖLDÜ

Prens Philip, 100 yaşına 2 ay kala Buckingham Sarayı'nın yaptığı açıklamaya göre Windsor Kalesinde 99 yaşındayken hayatını kaybetti. Prens Philip'in huzur içinde öldüğü bildirildi. 8 gün sonra 17 Nisan'da cenazesi kaldırılıp defnedildi. Prens Philip, kraliyet ailesinin en uzun yaşayan üyesiydi. Prens Philip'in ölüm nedeni olarak doğal ölüm olduğu belirtildi.



2

2. ELIZABETH KİMDİR?

2. ELIZABETH KİMDİR?

Kraliçe 21 Nisan 1926'da Londra'da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde doğdu. 70 yıla yakın İngiltere kraliçeliğiyle tüm dünyanın tanıdığı 2. Elizabeth'in annesi Elizabeth-Bowes, babası da eski kral 6. George'tur. İyi bir aile ortamında büyüyen Elizabeth, Babası 1936 yılında kral olduğunda tahtın birinci sıradaki varisi olur. Buckingham Sarayı'nda geçen hayatı, birçok filme ve diziye konu olmuştur.



3

2. ELIZABETH GENÇLİĞİ

2. ELIZABETH GENÇLİĞİ

Tahmin edilenin aksine Elizabeth sarayda kalmadı ve 1939'da başlayan 2. dünya savaşına İngiltere ordusu altında katıldı ve savaşın sonuna kadar görev aldı. 18. yaş gününde yurt dışında olan babasının yokluğunda devletin baş danışmanlarından biri olarak hareket etti ve parlamentoda yasa değişti. Şubat 1945 yılında 230873 hizmet numarasıyla fahri ikinci subaltern olarak Kadın Yardımcı Bölgesel Hizmetine katıldı. Savaşta sürücülük yapan Elizabeth, fahri genç komutan olarak savaşta görev aldı.



4

6 Şubat 1952'de Birleşik Krallık'ın başına geçen 2. Elizabeth, iktidarda olduğu dönemde siyasete pek karışmadı. Devlet başkanı olarak temsili bir görevi olsa da bazen devletin iç ve dış siyasetine karışabiliyor. Elizabeth, bilindiği üzere başbakanlarla yakından ilgileniyor ve fikir alışverişi yapıyordu.



5

Prenses Diana'nın ölümü sonrası 5 gün dışarı çıkmayan Elizabeth, her zaman duygularını saklamayı tercih ediyor. 2. Elizabeth tahtta bulunduğundan bu yana toplam 15 başbakan değiştirdi. 2. Elizabeth Galler, İskoçya, İngiltere, Cebelitarık, Kuzey İrlanda, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Barbados ve Jamaika'nın kraliçesi unvanına sahip.



6

2. ELIZABETH ÖLÜNCE NE OLACAK?

2. ELIZABETH ÖLÜNCE NE OLACAK?

Elizabeth öldüğünde "London Bridge is down" adlı mesaj başbakana iletilecek ve başbakan Elizabeth'in öldüğünü anlayacak. Başbakan Londra Köprüsü operasyonunu başlatacak. Birleşik Krallık'taki tüm medya kuruluşları Elizabeth'in öldüğü haberini girecek ve tüm medya kuruluşları onun harici hiçbir yayın yapmayacak.



7

Öldüğü gün, Elizabeth'in en büyük oğlu Charles kral olacak. Borsa ve ekonomik hareketler bir günlüğüne duracak. Kraliçenin ölümünden sonraki gün Kral Charles, yayında tacını giyecek. Kral Charles ismini seçecek. Bu süre zarfında tüm medya kuruluşları Kraliçe adına belgeseller yayınlayacak ve BBC komedi programlarını bir süre yayınlamayacak.



8

4 gün sonra kraliçenin naaşı Westminster Hall'a defnedilecek. Bir yıl içerisinde kral Charles'ın resmi taç giyme töreni yapılacak. Yeni basılacak İngiltere para biriminde kral Charles'ın yüzü olacak. Ulusal marş tanrı kraliçeyi korusundan tanrı kralı korusuna çevrilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR