2 çete çökertildi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan mesaj geldi: "Organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Türkiye'de organize suç örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadele devam ediyor.

28.05.2024-12:11 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-12:56) 2 çete çökertildi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan mesaj geldi: "Organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen "Mahzen-50" operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu operasyonlar kapsamında, Çorum merkezli 6 ilde ve Sinop'ta organize suç örgütlerine yönelik önemli adımlar atıldı. Operasyonlar, suç örgütlerinin elebaşlarına yönelik yapıldı ve başarılı sonuçlar elde edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız'ın liderliğindeki bir suç örgütü ile Sinop'ta Mustafa Demir'in liderliğindeki başka bir suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bu operasyonlarda toplamda 39 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, aralarında elebaşlarının da bulunduğu suç örgütü üyelerinin adli makamlara sevk edildiğini ifade etti.

"Suçta kibirlenenlere, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız."

Operasyonlar neticesinde adliyeye sevk edilen 27 şüphelinin tutuklandığını, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çorum merkezli operasyonlarda, İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinesinde, Kargı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarda; spor müsabakalarına dayalı kumar ve şans oyunları oynatma, kumar oynamak için yer ve imkan sağlama, vergi usul kanununa muhalefet ve suçtan elde edilen malvarlığının aklanması gibi suçlarla mücadele edildi. Bu kapsamda 25 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden 21'i tutuklandı ve 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlar sırasında 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu. Bu mal varlıklarının aklanması sürecinde yaklaşık 448 milyon lira değerinde tapu senedi, 20 milyon lira değerinde borç senedi, 4 milyon lira değerinde çek, 5 ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın ile imzalı boş senet ve dijital materyaller ele geçirildi.

Sinop merkezli operasyonlarda ise tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve kanuna muhalefet gibi suçlarla mücadele edildi. Bu operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı ve 6'sı tutuklandı, 2'sine adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar sonucunda el konulan mal varlıkları arasında ise yaklaşık 124 milyon lira değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabı yer alıyor.

Bu operasyonlar, suç örgütlerinin köklerinin kazınması ve ülkenin huzur ve güvenliğinin sağlanması adına önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı, benzer operasyonlarla ülkenin dört bir yanında suç ve suç örgütleriyle etkin bir mücadele yürütme kararlılığını sürdüreceğini vurguladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal