2 bin 500 TL'den başlayan taksitle ev sahibi olma şansı! TOKİ'den kusursuz fırsat! Başvuran herkes faydalanıyor

Kendi evinin sahibi olmak isteyenlere kusursuz bir fırsat olanağı sağlayan TOKİ, bu kapsamda başlattığı kampanyalarla yine adından söz ettirmeye başladı. 2 bin 500 TL'den başlayan taksitlerle vatandaşları ev sahibi yapma yönünde ilerleyen TOKİ, başvuran herkese bu fırsatı sunuyor.

10.06.2022-21:23 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-21:23) 2 bin 500 TL'den başlayan taksitle ev sahibi olma şansı! TOKİ'den kusursuz fırsat! Başvuran herkes faydalanıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yanıda olmaya devam ediyor. Belirli bir peşinat verilemesi koşulu ile ev almak TOKİ bünyesinde olabildiğince kolay hale getirilirken, 2 bin 500 TL'den başlayan taksitlerle kendi evinin sahibi olmak isteyenlere büyük destek sağlanmaktadır.

Normal şartlarda peşinat seviyesi evin değerinin en az yüzde 10’u olarak belirlenirken bazı durumlarda istenilen oranında ödenmesi imkanı bulunan TOKİ'de kalan taksitlerin tutarları da makul vadelere bölünerek uzun vadede ödeme kolaylığı bulunmaktadır. tamamı devlet destekli bir proje olan TOKİ evlerinin tek hedefi evi olmayan tüm vatandaşlara destek sağlamaktır.

2 bin 500 TL'den başlayan taksitle ev sahibi olma şansı

TOKİ'den kusursuz fırsat!

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlerin tek yapmaları gereken TOKİ'nin internet sitesine giriş yaparak müracaatlarını gerçekleştirmektir. Sonrasında ise her bütçeye uygun ev seçeneklerinden birisi belirlenir ve internet aracılığı ile tetkikler yapılara gereksinim olan olan evin bulunması sağlanır. Sistemde makul kredi koşuluna sahip olan seçenekler mevcut olurken kredi kullanımı amacı ile TOKİ doğrultusundan yayımlanan seçeneklere de bakılır.

TOKİ'den Uygun Ödemeli Kredi Seçeneği

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler ilk olarak ödeme vadelerinin uzunluğuna dikat etmek isterler. Fakat bu imkandan yararlanabilmek için belirli bir oranda peşinatın gerçekleştirilmesi gerekebilir. Bu kapsamda vade adedi farklılık gösterecektir. Örnek verilecek olunursa toplam tutarın yüzde 12'si gibi bir bedelin ödenmesi durumunda kalan miktar 180 vadeye kadar bölünebilir. Yüzde 20 gibi bir peşinat verilmesi halinde ise ödeme planı 240 ay vadeye kadar çıkarılabilir.

Kredi faiz oranları ise diğer kredi oranlarına göre daha uygundur.

TOKİ'den ev satın alabilmek için istenen şartlar

TOKİ projeleri vasıtasıyla binlerce vatandaş ev sahibi olurken uygun fiyatla ve uzun vade ödeme seçenekleriyle aldıkları evlerinde huzur içinde oturulmaya başlandı. TOKİ evlerinden birine sahip olabilmek için ise birtakım şartları taşımak gerekiyor, Bu şartlar ise kısaca;

* T.C. vatandaşı olması,,

* Başvuru yapılacak olan yerde en az 1 yıl ikamet ediyor olması,

* 25 yaşından büyük olması,

* TOKİ'den daha öncesinden ev sahibi olmaması,

* Hane içinde yaşayan bireylerinin gelirlerinin e fazla 2.600 TL olması,

* Kişinin kendine ve birinci derecede yakınlarını herhangi bir mülkünün bulunmaması.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal