19 Yaşındaki Genç Kız Toplu Tecavüz Sonucu Öldü

Hindistan'da 19 yaşındaki bir genç kızın toplu tecavüz sonucu ölmesinin ardından ülke çapında protestolar başladı.

01.10.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-16:41) 19 Yaşındaki Genç Kız Toplu Tecavüz Sonucu Öldü

Hindistan'da Kast sisteminin en altında yer alan Dalit topluluğundan 19 yaşındaki bir genç kız, daha üst kasttan dört erkeğin tecavüzüne uğradı. Genç kızın toplu tecavüz sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde protestolar düzenlenirken, Dalit topluluğundan 22 yaşındaki bir kadının iki kişi tarafından tecavüze uğradığı haberi geldi. Saldırıya uğrayan kadın, hastaneye götürülürken öldü.

Toplu tecavüz sonucu hayatını kaybeden kadının annesi, "Bir sürücü getirip evimizin önüne attı. Çocuğum ne ayakta durabiliyor ne de konuşabiliyordu" dedi.

Kimlikleri açıklanmayan iki zanlının yakalandığını belirten polis, tecavüz ve cinayetle suçlandıklarını aktardı. Soruşturmanın devam ettiği ve iki zanlının hızlı karar alan mahkemelerde yargılanabileceği belirtildi.

ÖLÜM CEZASINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

2012 yılında Hindistan'da tecavüz suçuna ölüm cezası getirilmesine rağmen saldırılar durdurulamadı. 2012 yılında başkent Delhi'de toplu tecavüze uğrayan genç kızın ölmesinin ardından olayın faili 4 kişi asılmıştı. Buna rağmen ülkede cinsel şiddet suçları aynı şekilde devam ediyor.

POLİSİN TAVRI TEPKİ ÇEKTİ

19 yaşındaki genç kız, 14 Eylül'de yaşanan toplu tecavüzden 14 gün sonra can verirken, polisin aileyi ve basını yaklaştırmadan ölüsünü yakması ve daha sonra aile üyelerini dövmesi tepki çekti.

Kadının kardeşi, polislerin zanlıları saldırıdan 10 gün sonra gözaltına aldığına dikkat çekerek "Onu ölüme terk ettiler" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal