18 - 70 yaş arasındaki vatandaşlara tam destek! Ev kuranlara, annelere ve engelli-yaşlı bakanlara ödemeler yapılmaya başlandı! Başvuran herkesin hesabında 2.354 TL

18 ve 70 yaş aralıklarına tanınan destek ödemeleri karşılıksız olarak yapılmaya devam ederken yaşlılar ve engelliler için evde bakım desteği bu sene itibariyle artış gösterdi. Her ay gerçekleşen evde bakım desteği 2.354 TL olurken şartlar ve başvurular hakkında meraklar arttı. Bakım parası başvurusunda bulunan vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonuçları için araştırmalar başladı. Gençlere çeyiz desteği, anneler emzirme ödeneği ve evde bakım maaşları ile karşılıksız ödemeler yapılmaktadır. İşte detaylar...

12.06.2022-17:47 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-17:47) 18 - 70 yaş arasındaki vatandaşlara tam destek! Ev kuranlara, annelere ve engelli-yaşlı bakanlara ödemeler yapılmaya başlandı! Başvuran herkesin hesabında 2.354 TL

Hastanede ya da evde bakıma muhtaç olan kişilere bakanlara verilen fırsat bakım maaşı olurken ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırılmaktadır. Şartların yerine getirilmesi halinde başvuran herkesin hesabına geçirilen ödemeler için gerekli durumlar incelenmeye başlandı. E-devlet üzerinden ya da SMS yoluyla başvuruları kontrol etmek mümkün. İşte, devlet destekli verilen yardımlar...

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Müdürlüklerine başvuruda bulunanlar için şartlar incelenmektedir. Kişinin raporunda yazan engel durumunun en az %50 ve ''Ağır Engelli'' ibaresinin bulunması gerekmektedir.

Evde bakım maaşı hangi durumda kesilir?

Kişinin engel durumunun düzelmesi ya da rapor da yer alan ağır engelli ibaresinin kaldırılması halinde kişi ödeme alamaz.

Evde bakım maaşı

Yaşlıya 1.084 TL

Sigortası olmayan ve 65 yaş üzerinde olanlara ödenen maaş 828 TL olurken yeni gelen zam haberleri üzerine ödemeler 1.084 TL olarak belirlendi. Vatandaşların bu destekten yararlanabilmesi için öncelikle aile içerisinde giren paranın kişilere eş edildiğinde 1417 TL'yi geçmemesi gerekmektedir.

Emzirme ödeneği

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortasından yararlanacak erkek, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlandırılır. Emzirme ödeneği 2022 yılı için 316 TL olarak açıklanmıştır.

Çeyiz desteği şartlar

Çeyiz desteği

27 yaşından küçük olanlar ve ilk evlilikler için geçerli olan çeyiz desteği yeni ev kuracaklar için yardım niteliğinde verilmektedir. Geri ödemesiz olarak verilecek bu destek iki tarafın başvurması halinde 32 bin TL olarak ödeme almalarına yardımcı olacaktır. Çeyiz desteğinden yararlanmak için öncelikle gerekli şartların yerine getirilmesi gerekir.

Engelliye 865-1298 TL

Engelliye verilecek olan destek ödemeleri ise kişinin engel durumuna göre değişmektedir. %40-69 arasında engeli olanlara 865 TL, %70 ve üzeri olanlara ise 1.298 TL ödeme yapılmaktadır.

Evde bakıma 2.354 TL

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ve bakıma muhtaç olan kişiler için evde bakım desteği verilmektedir. Hane içerisindeki kişi başına düşen gelir 2.835 TL'den az olması gerekirken rapor üzerinde kişiye ''Apır Engelli'' ibaresi yer almaktadır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal