150 bin öğrenci faydalanacak: Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 ulaşım desteği ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ulaşım desteği onbinlerce öğrencinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 150 bin öğrencinin faydalanacağı ulaşım desteğinin detaylarını öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 ulaşım desteği ne kadar? Soruların yanıtı haberimizde...

18.10.2022-17:25 - (Son Güncelleme: 18.10.2022-17:25)

Son zamanlarda binlerce öğrencinin gündemini meşgul eden ulaşım desteği hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk kez gündeme gelen detaylarının ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklandığı ulaşım desteği başvuru hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 ulaşım desteği ne kadar?

Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yaptığı açıklamalara göre ulaşım desteği başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilecek. Başvuruları öğrencinin kendisinin dışında ailesi de yapabilecek. Toplamda 150 bin öğrenciye ulaşım desteğinden yararlanacak.

Ulaşım desteği başvuru

2022 ulaşım desteği ne kadar? 

Öğrenci ulaşım desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapıldı. Bakan Yanık NTV canlı yayınında konunun detaylarını paylaştı. Bakan Yanık açıklamasında, ‘Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da duyurmuştu

Öğrenci ulaşım desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamada bulunuldu. Erdoğan, üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal