15 Yıldır Çatıdan İndirilmeyen Gizli Hazine

Sivas’ta mekaniker ustası olan Mustafa Yıldızdağ, klasik otomobili hakkında açıklamalar yaptı. Yıldızdağ, ''15 yıldır çatıda duruyor. Bazen soruyorlar 'Ustacım biz bu arabayı satın alalım' diyorlar ancak biz kesinlikle satmıyoruz ”dedi.

24.08.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-17:29) 15 Yıldır Çatıdan İndirilmeyen Gizli Hazine

Sivas kent merkezi Yeni Ata Sanayisinde bir iş yerinin çatısına konulan klasik otomobil görenleri şaşırtıyor. Oto sanayide mekaniker ustası olan Mustafa Yıldızdağ, arkadaşlarının da fikriyle iş yerinin çatısına bir zamanların vazgeçilmezi olan ve ülkemizde de tosba olarak bilinen Vosvos marka aracı koyduğunu söyledi. Yaklaşık 15 yıl önce iş yerinin çatısına reklam ve süs amacıyla konulan otomobil gün geçtikçe dikkat çekmeye başladı. Vosvos oto sanayide herkes tarafından biliniyor. İlk zamanlarda çalışan araç ilerleyen zamanlarda hırsızlardan da nasibini alırken, aracın bazı parçalarının çalındığı belirtildi. İş yeri sahibi Yıldızdağ, bu araç sayesinde ismini vermeden iş yerinin kolaylıkla bulunmasını sağladığını söyledi. 

15 YILDIR ÇATIDA DURUYOR 

Yeni oto sanayide oto mekanikeri ustası olan Mustafa Yıldızdağ, 15 yıl önce çatıya koyduklarını anımsatarak, “Biz bunu 15 yıl önce arkadaşımızla birlikte böyle bir fikrimiz oldu, koyduk bunu. 15 yıldır duruyor. Biz onu çatıya çıkardığımızda çalışıyordu. Ama gün geçtikçe yukarıya çıkıp bazı malzemelerini çaldılar. Su yağmur tabi biraz çürüttü. Ama yine de güzel görünüyor, hoş. Bir boyaya ihtiyacı var. Sadece reklam amaçlı süs olsun diyerek koyduk” diye konuştu. 

‘FOTOĞRAF ÇEKTİREN BİLE OLUYOR’

Yıldızdağ, otomobilin adres tarifinde kolaylık sağladığını belirterek, “Fotoğraf çektiren oluyor. Adres tarifinde çok kolay oluyor. İşte diyoruz ki ‘falanca falanca dükkânları biliyor musunuz ?’ onlarda “biliyoruz” diyor. İşte çatısında bir tosba olan dükkân var. Orayı biliyor musunuz diyoruz. ‘He biliyoruz orayı’ diyorlar. Dükkânın ismini söylemeden tosbadan da geliyorlar. Bu Mehmet Ali Ustanın bir projesiydi. Yeni Ata sanayinin bir maskotu gibi oldu” açıklamalarında bulundu. 

Yıldızdağ, bir zamanların vazgeçilmez aracı olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti, “Bazen soruyorlar ‘Ustacım biz bu arabayı satın alalım’ biz kesinlikle satmıyoruz. Üzerinde emek harcanırsa tamir edilebilir. Bu artık bizim dükkânımızın vazgeçilmezi. Biz ondan vazgeçmiyoruz. Biraz bakıma ihtiyacı var. Bizim evladımız gibi. Kesinlikle bir zamanların vazgeçilmez aracıydı. Yıllarca Avrupalılar onlarla izne gelip gitti. Şuanda da yine vazgeçilmez. Aşağı indirdiğim zaman zannediyorum bir dakika içinde satılıp gider.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal