15 yaşında geliştirdiği programla binlerce insanın kâbusu oldu!

Jacob Wayne John Keen, 15 yaşındayken on binlerce insanı gözetlemek amacıyla bilgisayar korsanlığı yazılımı geliştirip ve söz konusu yazılımı ise 15 binden fazla kişiye sattığı iddia ediliyor. Bir başka iddiaya göre ise Jacob Wayne John Keen elde ettiği tüm kazancını paket yemeklerine harcamış.

01.08.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-11:05) 15 yaşında geliştirdiği programla binlerce insanın kâbusu oldu!

Avusturya'da yaşayan ve şu anda 23 yaşında olan Jacob Wayne'ın uluslararası basın kuruluşlarına çıkan haberlerine göre kullanıcılar, karşı tarafın bilgisayarını uzaktan kontrol etmesini sağlayan 'Remote access trojen (ROAT)' olarak adlandırılan Imminent Monitör isimli gelişmiş bir yazılım aracı oluşturduğunda sadece 15 yaşında olduğu bildirildi. Geliştirdiği yazılım programı ile kullanıcıların web kameraları, kişisel bilgileri, mikrofon aracılığı ile kurbanları gözetleyebilmek, belge veya e-postalar ile maillerine ne yazdıklarını izlemek için kullanabileceği ifade edildi.

Binlerce dolar kazanç sağladı!

Binlerce dolar kazanç sağladı!

Jacob Wayne'nın bir bilgisayar korsanlığı formunda  128 ülkede 15 binden fazla kişiye 35 dolar karşılığında sattığı ve toplam kazancının 300 veya 400 bin dolar olduğu düşünülüyor. Avustralya federal polisinin yapığı analize  göre paranın büyük kısmı yemek dağıtım hizmetlerine, sarf malzemelerine ve tek kullanımlık ürünlere harcadığı anlaşıldı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal