15 Temmuz'da Suikast Timine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yerini Veren Üç Yaver Serbest Bırakıldı

15 Temmuz darbe girşiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelin adresini suikast timine veren Cumhurbaşkanlığı eski kara, hava ile deniz yaverleri tahliye edildi. Zanlılarla ilgili yirmi sene hapis cezası isteniyor.

07.07.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:09) 15 Temmuz'da Suikast Timine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yerini Veren Üç Yaver Serbest Bırakıldı
2016'daki alçak darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin adresini darbecilere bildirmekle suçlanan ve haklarında 20 sene hapis cezası istenen yarbay rütbesine sahip üç Cumhurbaşkanlığı yaveri serbest bırakıldı.

Savcılık mütalaasında ‘Anayasayı ihlal suçuna yardım etme' suçu işledikleri kaydedilen zanlılar, yargılama sürecinde darbeden önce yaptıkları görüşmeleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli haber verdiklerini itiraf etti.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı iddianamesinde, Cumhurbaşkanı'nın Hava Yaveri Erkan Kıvrak, Kara Yaveri Mete Semercioğlu ve Deniz Yaveri Şafak Deliacı'nın 'darbeye teşebbüse yardım' suçundan 20 seneye kadar hapse mahkum edilmesi talep edildi. Bu kişilerin hazırladıkları plan doğrultusunda girişim esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini öğrendikleri ve suikast timine aktardıkları mütalaada yer almıştı.

Mahkeme, geçtiğimiz hafta aldığı ara kararla, Semercioğlu ve Kıvrak'ın serbest bırakılmasına hüküm verdi. Deniz Yaveri Deliacı da geçtiğimiz Mart ayında serbest bırakılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı ise Genelkurmay Çatı Davası'nda yargılanmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

'Darbe girişiminden' yargılanan eski yaver Şafak Deliacı (Deniz) geçtiğimiz mart ayında, Mete Semercioğlu (Kara) ile Erkan Kıvrak (Hava) da son mahkemede serbest bırakıldı.

DARBE TEŞEBBÜSÜNDEN BİR GÜN ÖNCE BİR ARAYA GELDİLER

İddianameye bakıldığında 14 Temmuz 2016 tarihinde Başyaver Albay Ali Yazıcı, yaverler Yarbay Mete Semercioğlu, Yarbay Erkan Kıvrak ve Yarbay Şafak Deliacı ve Çankaya Köşkü'nde görüşme gerçekleştirdi. Yazıcı, Semercioğlu'ndan, Ankara'da kalarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve zamanın Başbakanı Binali Yıldırım'ın yerini öğrenmesini talep etti. Kıvrak Antalya'ya, Deliacı da İstanbul'a gitmek üzere vazifelendirdi. Jandarma Yaver Binbaşı İsmail Terzi, izinde olması sebebiyle toplantıda yer almadı.

OTELİN ADINI HAVA YAVERİ SIZDIRDI

İddianameye göre Kara Yaver Mete Semercioğlu, 15 Temmuz tarihinde eski Başyaver Albay Ali Yazıcı ve Çankaya Köşkü'ndeki odasında bir defa daha görüştü. Bu bir araya gelmede Yazıcı, Semercioğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te hangi Grand Yazıcı otelinde kaldığını sordu. Yazıcı, Semercioğlu yanındayken, o esnada Antalya'da olan Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak'ı arayarak bu soruyu sordu. Kıvrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Turban Grand Yazıcı Otel'de kaldığı bilgisini verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal