15 Temmuz hastaneler açık mı? Özel hastaneler bugün çalışıyor mu? Doktorlar hala grevde mi? Hastaneler muayene yapıyor mu? Hastaneler 15 Temmuz'da kapalı mı?

6. yıl dönümünün kutlandığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün resmi tatil kabul edilmesiyle beraber vatandaşlar bugün hastanelerin açık olup olmadığını araştırmaktadır. 15 Temmuz 2022 Cuma günü hastaneler açık mı, çalışıyor mu?

15.07.2022-13:36 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-13:36) 15 Temmuz hastaneler açık mı? Özel hastaneler bugün çalışıyor mu? Doktorlar hala grevde mi? Hastaneler muayene yapıyor mu? Hastaneler 15 Temmuz'da kapalı mı?

Sağlık ocaklarının, polikinliklerin ve hastanelerin 15 Temmuz günü açık mı, kapalı mı olduğu internet üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. 15 Temmuz'da hastaneler hizmet veriyor mu, doktorlar var mı? sorularına yanıt arayanlar için tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. İşte, 15 Temmuz 2022 Cuma günü hastanelere dair detaylar...

Bugün hastaneler açık mı? 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil kabul olduğundan hastanelerin açık mı kapalı mı olduğu merak edilmektedir. 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminden 240 kişi şehit olurken içlerinde sivil, polis ve askerler de vardır. 2016 yılından bu zamana kadar resmi tatil kabul edilir. 

15 Temmuz'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışmayacak. Acil servisler ise 7/24 sürekli olarak açık olacak.

15 Temmuz'un anlam ve önemi nedir? 

15-16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde TSK'da kendilerine Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlanarak bir grup asker, darbe girişimi için sokaklara çıktı. 15 Temmuz'da TSK resmi internet sitesi ve TRT'de yayımlanarak ordunun yönetimine el konulduğu açıklanarak OHAL ilan edildiği duyuruldu. 

İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından kapatılırken TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar mv mecliste bulunduğu anda F-16 ile meclis üzerinden uçuşlar yapılarak bombalama yapıldı. 

Yaşanılan olaylar an be an televizyon ekranlarına yansırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir televizyon kanalına görüntülü bağlanarak halkına sokağa çıkın uyarılarında bulundu. Vatandaşı havalimanına ve meydanlara çıkmaya davet eden Erdoğan, darbe girişiminin altını çizdi. 

15 Temmuz'da hastaneler açık mı?

Resmi tatiller

Yılbaşı: 1 Ocak Cumartesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Cumartesi

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı: 2-4 Mayıs Pazartesi - Çarşamba

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Perşembe

Kurban Bayramı: 9 - 12 Temmuz Cumartesi - Salı

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cuma

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal