23.04.2020-12:19 (Son Güncelleme:08.05.2024-23:31)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler arasında sokağa çıkma yasağı da eklendi. Özellikle hafta sonu sokağa 31 ilde sokağa çıkmaya yasağı ilan edilirken, tedbir olarak seyahat kısıtlamaları da getirildi.



2

Bazı insanlar bu durumu da fırsata çevirmeye çalıştı. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Esenler Otogar Polis Amirliği ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı içerisindeki bir otobüs firmasının yolcularına 'sahte seyahat izin belgesi' düzenlediği bilgisine ulaşıldı.



3

Yolcu gibi davranan polisler otobüs firmasının yetkililerine seyahat izin belgeleri olmadığını ve Ağrı'ya gitmek istediklerini söyledi. Yetkililer yolcu gibi davranan polislere sahte izin belgesi düzenledi. Otobüsün ise otogar dışındaki benzin istasyonundan kalkacağını söylediler.



4

Otobüsün kalkış zamanında otogara operasyon düzenlendi. Otobüste bulunan 23 yolcuya sahte seyahat izin belgesi düzenlendiği tespit edildi. Bilet ve sahte belge için 600 lira alındığı belirtildi.



5

Otobüsteki 23 yolcu otobüsten indirilirken, 7 otobüs firması yetkilisi hakkında adli işlem yapıldı. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 otobüs firması yetkilisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr