26.03.2020-17:53 (Son Güncelleme:27.04.2024-02:42)


1

İngiltere Başbakan Boris Johnson, her gün düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında Ulusal Sağlık Hizmetlerinin (NHS) coronavirüs krizinin kontrol altına alınmasına yardımcı olunması adına yaptıkları talebe beklenilenin üstünde olumlu yanıt geldiğini kaydetti. Johnson, "Dün talebimizi dile getirdiğimizde birkaç gün içinde 250 bin gönüllü bulmayı umuyorduk fakat yalnızca 24 saat içinde 405 bin kişinin çağrıya olumlu yanıt verdiğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.



2

Gönüllü kişiler, Ulusal Sağlık Hizmetleri personelinin yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan kişiler konusundaki görevlerini üstlenerek sağlık çalışanlarının coronavirüse yakalanan kişilerle daha fazla alakadar olmalarına imkan verecek.



3

ANTİKOR TESTLERİ SATILACAK

ANTİKOR TESTLERİ SATILACAK

Ulusal Enfeksiyon Servisi Direktörü Sharon Peacock, meclisteki konuşmasında, 3,5 milyon 15 dakikada sonuçlanan antikor testi aldıklarını ve bu testlerin"günler içinde" Britanya'da kullanılacağını kaydetti.



4

ECZANELERDEN ALABİLECEKLER

ECZANELERDEN ALABİLECEKLER

Hamilelik testleri ile benzerlik gösteren fakat kan örneği ile sonuç gösteren testler evlerinde kendilerini karantina altına alanlara Amazon vasıtasıyla gönderilecek, diğer kişiler testi eczanelerden alabilecek.



5

Antikor testleri, vücutta bulunan virüsü saptayan antijen testlerinin aksine, kişinin kendisine virüs bulaştıktan sonra virüse karşı bağışıklık geliştirdi mi sorusunun yanıtını öğrenme fırsatı veriyor.



6

İngiltere, bu testlerle virüsten enfekte olup da fenalaşmadan kurtulanların bunu öğrenmesiyle herhangi bir endişelenmeden işe gitmelerini sağlamaya çabalıyor.



7

İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI 465 OLDU

İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI 465 OLDU

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 422'den 465'e çıktı. Virüsten enfekte olan kişi sayısı da 1452 artışla 9 bin 529'a yükseldi. Virüsten kurtulanların sayısı ise 135'i buldu.



8

New York Valisi Andrew Cuomo da işe geri dönebilecek olan sağlık personellerinin saptanması için antikor testini kullanacaklarını ifade etmişti.



9

DAHA ÖNCE SİNGAPUR DA DENEDİ

DAHA ÖNCE SİNGAPUR DA DENEDİ

Antikor testini ilk olarak İngiltere denemiyor, şubat ayında Singapurlu yetkililer halihazırda antikor testlerini uygulamaya başladıklarını bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR