140.000 TL’ye alınacak en iyi ikinci el arabalar listesi - Mayıs 2022

Araç fiyatlarının tavan yaptığı yeni yılda sıfır araç almak neredeyse imkansız hale geldi. 140.000 TL’ye alınacak en iyi 2. el arabalar hangileri sorusu da bu anlamda çokça araştırılmaya başlandı. Peki 140.00 TL'ye alınabilecek en iyi araba modelleri hangileri? Detaylar haberimizde...

04.05.2022-23:18 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-23:18) 140.000 TL’ye alınacak en iyi ikinci el arabalar listesi - Mayıs 2022

Dolar kurundaki yükseliş sonrası hem arabalarda hem de yedek parça kısmında fiyatlar epey pahalandı. Araç parçalarının dahi yüzde yüz oranında zamlanması sonrası hem 0 hem de 2.el araba piyasası da buna ayak uydurdu ve çok büyük fiyat artışları yaşandı. Peki bu süreçte araba almak isteyen vatandaşların 140.000 TL'ye alabilecekleri en iyi 2. el araba modelleri hangileri?

140.000 TL’ye Alınacak En İyi Arabalar

Bu fiyata alınabilecek yüzbinlerce araç bulabilirsiniz fakat kontrol etmeniz gereken bir çok unsur mevcut. Bu unsurlardan ilki motor diğeri ise mekanik kısmı olmalıdır.

Bu anlamda sizlere 140.000 TL'ye alınabilecek araçları 130 bin TL ile 150 bin TL arasında sıraladık. İşte bu fiyatlara sahip olabileceğiniz en iyi araçlar...

Chevrolet Aveo

Yakıt tüketimi çok düşük olmayan bu model Chevrolet'in en beğenilen modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 1.2, 1.3 ve 1.4 dizel versiyonlarını satın alarak bu araca sahip olabilirsiniz. Aracın parça bulma noktasında ise herhangi bir sıkıntı bulunmazken dizel modellerinde genellikle sensor ve egzoz, benzinli modellerde ise LPG sıkıntıları oluşabilir. Aveo modeli yanında Cruz modeli de tercih edilebilir.

Citroen C Elysee - Peugeot 301

Bu iki araçta birbirine çok benzemektedir. . Her iki arabanın da 1.2 benzinli ve 1.6 dizel versiyonları bulunmaktadır. C Elysee'nin bagaj kısmı oldukça geniştir. Bunun yanı sıra çok sağlam bir araçtır. Her iki araç da yakıt anlamında cimridir ve tasarruf yapmak isteyenler için birebirdir.

Fiat Linea

Fiat markasının en çok sevilen ve tutulan modellerinden biri olan Linea'nın 1.3 dizel, 1.6 dizel, 1.4 turbo ya da 1.4 atmosferik motorların hepsini satın alabilirsiniz. Parçaları her yerde bulunan bu araç bagaj kısmıyla da sürücüsüne rahatlık sağlamaktadır. 1.3 dizellerde kızdırma bujisi sorunu, 1.6 dizellerde az da olsa yağ filtresi sorunu olmasına rağmen fiyatına göre bu sorunlar göz ardı edilebilir.

Ford Fiesta

Hem görünüşüyle hem de yo tutuşuyla bu araç sürücüler tarafından uzun süredir alım satım yapılan arabalardan biri olmaktadır. Aynı zamanda araç parçaları da rahatlıkla bulunabilir. hem 1.2 hem de 1.4 versiyonlarını (manuel ya da otomatik) satın alabilirsiniz. Aracın konfor noktasında da herhangi bir sorunu bulunmamaktadır.

Hyundai Accent Era

Era alacaklar için en önemli detay ABS kısmıdır. Bu modeller alındığında ABS'li tercih edilmesi sürücüye büyük oranda rahatlık sağlayacaktır.

Sürücüsüne çok fazla masraf çıkartmayan bu araç sağlamlığıyla da ön plana çıkmaktadır. Kalorifer tesisatında sorunlar görülse de bu sorunlar cüzi miktarlarla çözülebilmektedir.

Hyundai İ20

1.2, 1.4 ve 1.4 dizel turbo modeller tercih edebileceğiniz bu aracın 2013 model eski kasa i20 versiyonunu satın alabilirsiniz. Dolu paketler tercih ettiğinizde ciddi avantajlara da sahip olabilirsiniz.

Opel Astra G

H serisinden bir tık daha ucuz olan bu araç da çok tutulan modellerden birisidir. Yol tutuş, konfor ve yakıt tasarrufu konusunda sürücüye çok büyük avantajlar sağlamaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal