14. Yüzyıldan Kalma Kızlar Manastırı Meraklılarıyla Buluşmaya Hazır

Trabzon'a hakim bir tepede yer alan Kızlar Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı. Tarihi yapının önümüzdeki günlerde ziyaretçilerle buluşması hedefleniyor.

17.06.2020-13:26 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-13:24) 14. Yüzyıldan Kalma Kızlar Manastırı Meraklılarıyla Buluşmaya Hazır
Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan resimlerin yer aldığı Kızlar Manastırı, Boztepe sırtlarında Komnenos Kralı III. Alexios döneminde 1349-1390 yılları arasında inşa edildi.

4 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon sürecinde olan Kızlar Manastırı, tam açılacağı zaman coronavirüs engeline takıldı.

Kızlar Manastırı'nın aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmaları yaklaşık 2 milyon TL'ye mal oldu.

Normalleşme döneminde açılması planlanan Kızlar Manastırı'nın önümüzdeki günlerde ziyaretçilerle buluşması hedefleniyor.

Turizm açısından büyük öneme sahip olan ve 14. yüzyılda inşa edilen manastır, birçok kez onarımdan geçti.

Tarihi yapının çok yakında açılacağını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Coronavirüs süreci olmasaydı Kızlar Manastırı'nı çoktan hizmete açmış olacaktık. Önümüzdeki haftalarda Büyükşehir Belediyesi olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte manastırımızı hizmete açmayı planlıyoruz. Açılışı yaptığımızda Kızlar Manastırımız da önemli bir destinasyon merkezimiz olacak" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal