13.5 milyon kişiye nakit avans imkanı! Başvuran herkesin hesabında 7.500 TL! Emekliler için beklenen nakit avans müjdesi geldi

Emekli olmayı bekleyenler için sevindirici haber geldi. Emeklilik dilekçesinin teslim edilmesinden sonra nakit avans almak isten emekliler bu hak için birçok kez tartışma yaşasa da sonunda bu olay da emeklilerin yüzü güldü.

16.06.2022-11:30 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-15:12) 13.5 milyon kişiye nakit avans imkanı! Başvuran herkesin hesabında 7.500 TL! Emekliler için beklenen nakit avans müjdesi geldi

Nakit avans desteği vatandaşları nakit sıkıntısının son bulması için yapılırken artık emekliler içinde yapılması sabırsızlıkla bekleniyor. 13.5 milyon vatandaş gelecek yeni habere dikkatlerini çevirdi. Emeklilik dilekçesini teslim edenlere artık 3 aylık nakit avans verilmektedir. Nakit avans kimlere verilir? Nakit avans alma şartları nelerdir? Nakit avans hakkında tüm detaylar...

Nakit avans alınabiliyor

Emekliliğine sayılı günler kalan için 3 aylık nakit avans çekmek mümkün. Toplu olarak alınan ödemeler için maaş bağlanır bağlanmaz taksit imkanı verilmektedir.

Ödenecek tutar 36 ay vade imkanı ile sunulurken maaştan da kesintiler yapılacaktır. Fakat bunun yanı sıra herhangi bir faiz söz konusu değildir.

Maaşı 2500 TL olan emekli birey, 7500 TL değerinde nakit avans çekebilecek ve bu taksitlendirmeler ayda 208,33 TL olarak 36 ay devam edecektir.

Nakit avans

Dilekçe verilmesi gerekiyor

Nakit avanstan yararlanmak için yapılması gerekenler çok basit. SGK'ya dilekçe ile başvuru yapılması gerekir. Başvuruların tamamlanmasının ardından ise ödemeler hesaplara geçirilir.

Emekli olanlar için geçerli mi?

Nakit avans imkanlarından emeklilerin de yararlanması için birçok talep yer almaktadır. Fakat bu konu hakkında henüz netlik oluşmadı. Resmi açıklama sonrasında detaylı bilgiler haberimizde yer alacaktır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal