'13 Yıldır Hiç Bir Futbolcuya, Hocaya, Devlet Kurumuna Borcumuz Yok'

TFF 1'inci Lig takımlarından Keçiörengücü'nde Başkan Sedat Tahiroğlu, stadlarının zemin konusunda eleştirilerin aksine gayet iyi olduğunu savundu.

04.03.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-17:09) '13 Yıldır Hiç Bir Futbolcuya, Hocaya, Devlet Kurumuna Borcumuz Yok'
Takım binasında yapılan toplantıda muhabirlerin yönelttiği soruları cevaplayan Başkan Sedat Tahiroğlu, Stadlarının zemini konusunda gelen eleştirilere şöyle cevap verdi:

"Zeminimiz FIFA şartlarına uygun bir zemin. Şunu bahane ediyorlardı 'Keçiörengücü içerde maç kaybetmiyor' diye. 2'nci Lig'den 1'inci Lig'e kadar süren 38 maçlık bir yenilmezlik serimiz vardı. Mevcut hocamız ve teknik heyetimiz ile beraber bu başarıyı sağladık. Ben burada 13 yıldır kulüp başkanıyım. Bahsedilen zemin bize avantaj olmuş olsaydı her sene bir üst lige çıkıp şu an Süper Lig'de oynamamız gerekiyordu. Serkan hocamızdan önce içeride kaybedip dışarıda maç kazanıyorduk. Serkan hocamız 2 sene önce geldiğinde burada ve dışarıda hiç yenilmeyerek play-off oynadık. Yarı finalde Afyonspor'a elendik. Hocamız aslında 8 yıldır bizimle beraber daha önceki dönemde menajerimizdi. Yeni sezonda Serkan hocamızla devam etmeye karar verdik. O'nun bu başarısını 'yeni çıkmış bir takım nasıl böyle oluyor?' diye bazı kulüpler eleştirdi. Yoksa bizim stadımız kurallara uygun bir stat. Hatırlıyorsanız Türkiye-Andora maçı sentetik bir sahada oynanmıştı. Dünya buna izin veriyor. Dünyanın her yerinde çoğu maçlar bu zeminde oynanıyor. Bununla birlikte bizim alternatifimiz yok. Antrenmanlarımızı da burada yapıyoruz. Gönül ister ki tesisimiz büyük olsun 3-4 tane sahamız olsun. Maç yapacak, antrenman yapacak alanlarımız olsun. Zeminimiz çim olsun. Fakat zeminimizdeki granür, organik granür. 2 yılda bir bu granürü tazeliyoruz. FIFA yetkilileri de geliyor. Yoksa izin vermezler bu zeminde oynanmasına. Biz uzun yıllar burada olduğumuz müddetçe bu sahada oynamak zorundayız"

Başkan Tahiroğlu, maddi konuda gelirlerine göre hamleler yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz bu sene henüz her şey bitmiş değil. Play-off'a kalma durumumuz var. Play-off oynarsak çok mutlu oluruz. Olmasa da hocama, teknik heyetime ve futbolcularıma teşekkür ederim. Bu sene lig başlarken çoğu kulüp bizim için düşecek gözüyle baktı. İyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkışın devamı gelebilirdi ama maddi imkanlar o kadar yeterli değil. Devre arasında takımların çoğu büyük transferler yaptı. Biz ise kendi imkanlarımızla cüzi bir forvet alabildik. Rakamlar gerçekten çok büyük. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Seneye inşallah iyi ama ucuz futbolcu bulup daha başarılı bir şekilde yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Şu anda sponsorluk için bir görüşmelerinin olduğunu dile getiren Tahiroğlu, "Kalan 9 hafta için bir teklifte bulunuldu fakat biz de 'bunu gelecek seneye yapalım' dedik. Seneye inşallah bir göğüs reklamı alacağız. Zaten yöneticilerimizin de kulübe bağışları destekleri oluyor. Federasyon gelirleri ile birlikte kendi imkanlarımızla kulübü döndürmeye çalışıyoruz. Bugüne kadarda başarılıyız. 13 yıldır hiç bir futbolcuya, hocaya, devlet kurumuna borcumuz yok. Gelire göre giderlerimizi ayarlıyoruz" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal