13 Süper Lig hakemi göreve dönecek mi, yeniden maç yönetecekler mi?

MHK'nin Süper Lig'de görev yapan 13 hakemin görevden alınmasına dair verilen karar TFF Tahkim Kurulu tarafından bozuldu. Görevlerine son verilen 13 hakemin ise bu karar sonrası görevlerine tekrar geri dönüp dönmeyecekleri merak konusu oldu. 13 Süper Lig hakemi yeniden maç yönetecekler mi?

27.03.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-15:01) 13 Süper Lig hakemi göreve dönecek mi, yeniden maç yönetecekler mi?

8 Mart 2022 günü Türk futbol kamuoyu MHK'nın 13 Süper Lig hakemi ile ilgili verdiği bir karar ile sarsılmıştı. Merkez Hakem Kurulu üyeleri, aralarında Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık gibi isimlerin yer aldığı 13 hakem hakkında ligdeki görevlerinden alınmalarına yönelik bir karar almışlardı.

Tahkim kurulu'ndan flaş karar

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan karara ilişkin bir değerlendirme yapan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, tahkim yolu açık olana karar öncesi yaptığı değerlendirmelerde 21 hakem ve gözlemci itiraz süreci içinde verdikleri dilekçeleri inceledi. 26 Mart Cumartesi günü dün Perili Köşk'te MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu başkanlığından bir araya gelen Tahkim Kurulu üyeleri, yaptıkları değerlendirmeler sonucunda ise MHK'nın aldığı söz konusu kararın bozulması yönünde bir karar verdi. 

13 Süper Lig hakemi göreve dönecek mi, yeniden maç yönetecekler mi?

13 Süper Lig hakemi göreve dönecek mi, yeniden maç yönetecekler mi?

Oy çokluğu ile alınan karar sonrası ise görevlerinden alınan 13 Süper Lig hakeminin görevlerine tekrar gelip gelmeyecekleri ve yeniden maç yönetip yönetilmeyeceği merak edilemeye başlandı. Tahkim Kurulu'nun MHK tarafından hem hakemlik görevinden hem de gözlemcilik görevinden uzaklaştırılan 21 ismin klasmanlarını kendilerine iade ederken gözler hakemlerin sın durumları hakkında verilecek karar çevrildi.

Edinilen bilgilere göre ise TFF Tahkim Kurulu'nun verdiği karar doğrultusunda 13 Süper Lig Hakeminin görevlerinin kendilerine iade edildiği öğrenilirken karar bozulmasına yönelik hüküm doğrultusunda hakemlerin ligdeki kalan maçlarda görev alabilecekleri bildirildi.

Şimdilerde ise en çok merak edilen konu da futbol tabiri ile kötü gol yiyen MHK'nın istifa edip etmeyeceği oldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal