13 İlde FETÖ Operasyonu

Balıkesir merkezli 13 ilde FETÖ'ye karşı yapılan soruşturma kapsamında, polislik mesleğinden alınmış 74 şüpheliyle ilgili gözaltı kararı alındı.

08.06.2020-08:18 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-08:52) 13 İlde FETÖ Operasyonu

Balıkesir merkezli 13 şehirde FETÖ'nün emniyet yapılanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, içlerinde eski emniyet müdürlerinin de olduğu meslekten alınmış 74 zanlıyla ilgili yakalama kararı alındı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca uygulanan soruşturmada, neredeyse 6 ay devam eden çalışmada, terör örgütünün "mahrem imamları" ile irtibatı oldukları belirlenen ve daha önce meslekten alınan altı emniyet müdürü, bir emniyet amiri, 4 başpolis memuru, 11 komiser yardımcısı ve 52 polis memuruyla ilgili gözaltı kararı alındı.

Sanıkların, sohbetlere katıldıkları ve himmet verdikleriyle ilgili beyanlar olduğu, örgüt üst idaresi aracılığıyla gizli kodla kodlandıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Balıkesir, Konya, Manisa, Kayseri, Erzincan, Kütahya, Ankara, Kocaeli, Kahramanmaraş, Samsun, Çanakkale ve Bursa'da zanlıların yakalanması için başlatılan aynı zamanlı operasyon devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal