128 İnternet Sitesine Erişim Engellendi

Adana İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana'da 128 internet sitesine erişimin engellendiğini açıkladı.

15.02.2021-18:54 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-18:56) 128 İnternet Sitesine Erişim Engellendi

Adana İl Jandarma Komutanlığı Sİber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süredir ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında internet yoluyla işlenen suçların tespitine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların ardından 128 internet sitesine erişim engelledi.

Adana İl Jandarma Komutanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele kapsamında 2020 yılının ilk 10 ayında, 170 kaçak bahis, 40 fuhuş, 2 dolandırıcılık ve 6 terör örgütü PKK/KCK'yı övücü paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen internet sitesine mahkeme ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca erişim engeli kararı alındığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 10 zanlı ve sosyal medya hesaplarından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden, uyuşturucu madde kullanılmasını özendiren 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

'ADANA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI'

'Vatandaşlarımız kendileri ile iletişime geçerek, 'kart aidatı iadesi', 'hesap işletim ücreti iadesi', 'ödül kazandınız' gibi kendilerini internet üzerinden çeşitli linklere yönlendirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin arama, mesaj ya da e-postalarına itibar etmemeli. Bankacılık kart bilgilerinin ve şifrelerinin yazılı veya sözlü olarak paylaşılmaması, her türlü bankacılık işlemlerinin ilgili bankanın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir."'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal