125 Yıllık Ekrem İspir Konağı'na Bakım

Elazığ'ın Ağın ilçesinin ilk belediye başkanı Ekrem İspir ve ailesi tarafından yapılan 125 yıllık Ekrem İspir Konağı, restore ediliyor.

19.05.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-10:02) 125 Yıllık Ekrem İspir Konağı'na Bakım
19. yüzyıl Osmanlı döneminde taş ve kerpiçten yapılan Elazığ'ın Ağın ilçesindeki 125 yıllık Ekrem İspir Konağı, restore ediliyor.

İlçenin ilk belediye başkanı Ekrem İspir ve ailesi tarafından yapılan ve yıkılmaya yüz tutan 2 odalı 2 salonlu konağın restore edilmesi için kaymakamlık tarafından proje hazırlandı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığ'na sunuldu.

Proje, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın girişimiyle onaylandı ve Ekrem İspir Konağı2nda restorasyon çalışmaları başladı.

Restorasyonun yaz aylarında tamamlanması ve konağın ilçenin turizmine kazandırılması hedefleniyor.

Ağın'ın Hacı Yusuf Mahallesi'nde bulunan konak ilçenin Osmanlı dönemi kültürünü yansıtması bakımından geçmişe ışık tutuyor.

Kaymakam Fatih Cıdıroğlu konakla ilgili, "Bu konak Ağın için çok önemli. Merkezi bir yerde ve yıllardır yapımına uğraşılmış ama bir türlü ödenek tahsis edilip yapımına başlanamamış bir konak çok şükür bizim dönemimize nasip oldu"dedi.

Konağın turizme kazandırılmasını hedeflediklerini belirten Cıdıroğlu," Şuan hızlı bir şekilde yapımına başladık. 400 gün süresi vardı ama bunu hızlandırarak yaz sonuna Ekrem İspir Konağının restorasyonunun tamamlanmasını bekliyoruz. Restorasyon tamamlandıktan sonra Ağın turizm açısından son birkaç yıldır çalışmalarımız olmakta bunun yanında bu Ekrem İspir Konağı da bizim için turizmin önemli ayaklarından birisi olacak"ifadelerini kullandı.

Bazı odaların müze olarak kullanılacağını söyleyen Cıdıroğlu,"Ekrem İspir Ağın'ın ilk belediye başkanı kendisi, atalarının belli belgeleri var. Örneğin 1950 yılında Ağın'a getirilen ilk fotoğraf makinesi var bunlar gibi eşyaları müzede sergilemeyi düşünüyoruz. Bunun yanında üst katta geniş bir salonumuz var burayı da vatandaşımızın hizmetine açacağız. Ağında ki ve dışarıdan gelen yerli yabancı turistlerimiz de burayı kullanacak. İnşallah Ağın için iyi olacaktır"diye bilgi verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal