100 aday yanlış okula gitti: Polis seferber oldu

Samsun’da YKS’ye girecek olan 100’e yakın aday, sınav kağıdında belirtilen 19 Mayıs Lisesi’nin önünde hazır bulundu. Ancak girecekleri okulun 43 kilometre uzaktaki aynı isimli farklı bir okul olduğunu öğrenen öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Polisler öğrencileri yetiştirmek için seferber olsa da bazı öğrenciler sınava yetişemedi.

17.06.2023-11:26 - (Son Güncelleme: 17.06.2023-17:21)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) heyecanı tüm yurtta olduğu gibi Samsun’da da yaşandı. 166 binada 53 bin 394 öğrencinin ter dökeceği sınavda adaylar sabah erken saatlerden itibaren sınav salonlarına doğru yola çıktı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek için Samsun’un merkez ilçesi İlkadım’da bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesine gelen öğrenciler büyük bir şok yaşadı.

100 aday yanlış okula gitti

Sınava giriş belgelerinin üst kısmında yer alan Samsun/19 Mayıs ibaresine aldanarak merkezdeki liseye giden öğrenciler, sınava giriş belgelerinin adres kısmının sonunda yer alan 19 Mayıs ibaresini buradaki yetkililerin uyarması sonucunda öğrendi.

Samsun YKS

Polisler yetiştirmeye çalıştı

Yetkililerin uyarısı ile sınavın İlkadım ilçesinde değil 43 kilometre uzaklıktaki 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesinde olduğunu öğrenen öğrenciler büyük şok yaşadı. Bazı öğrenciler üzüntüden gözyaşlarını tutamazken, yanlış ilçeye gelen öğrenciler sınava arabayla gelenlerle, motorize polis ekipleriyle ve resmi polis otolarıyla başka ilçedeki sınav yerlerine yetiştirilmeye çalışıldı.

Samsun YKS

1 yıllık çalışma heba oldu

Her sene isim karışıklığı nedeniyle birçok öğrencinin 1 yıllık çalışmasının heba olduğunu ifade eden öğrenciler, en azından 1 ilçedeki okulun isminin değişmesinin bu gibi durumların önüne geçmesine neden olabileceğini söyledi. Bazı öğrenciler de bu durumdan yetkilileri sorumlu tuttu. (Milliyet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal