10. Günde Yangın Bölgelerinden Güzel Haberler Geliyor

Türkiye’de peş peşe çıkan orman yangınlarından 10 gün sonra sevindirici bir haber geldi. Antalya Manavgat’ta 28 Temmuz’da, Gündoğmuş’ta bir gün sonra başlayan yangınlar kontrol altına alındı. Böylece 10 günde 211 orman yangınından 201’i söndürüldü.

07.08.2021-10:46 - (Son Güncelleme: 07.08.2021-11:17) 10. Günde Yangın Bölgelerinden Güzel Haberler Geliyor

Türkiye 28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarıyla mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. 28 Temmuz-6 Ağustos arasında 44 şehirde meydana gelen 211 orman yangınından 201’i kontrol altına alındı.

ANTALYA’DA 10 GÜNDE 21 YANGIN ÇIKTI

Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle yangınların söndürülmesi için binlerce görevli canla başla çalışıyor. Yangınlardan en çok etkilenen şehir olan Antalya 10 günde tam 21 orman yangınıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Manavgat’taki yangınlardan 33 mahalle etkilendi. Antalya’da 704 kişi hastanelerde tedavi edilirken sadece Manavgat’ta 7 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 300 yapıda hasar tespit edildi.

SEVİNDİREN HABER GELDİ

Bu zorlu mücadelenin ardından yangın bölgelerinden 10 gün sonra sevindiren haberler geldi. Antalya Manavgat’ta 28 Temmuz’da 11.30 sıralarında başlayan yangın ile Antalya Gündoğmuş’da 29 Temmuz’da başlayan yangın kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Hamdolsun Manavgat ve Gündoğmuş yangınları 218’inci saatte kontrol altına alındı. Aktif devam eden şu an İbradı Eynif Ovası’nda söndürme çalışmalarımız devam ediyor’ dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, iki bölgede yangınların kontrol altına alınmasıyla ilgili “Günlerdir büyük bir özveri ile yangınlarla mücadele eden #OrmanKahramanlarını yürekten kutluyorum’ açıklaması yaptı.

İŞTE YANGIN BÖLGELERİNDE Kİ SON DURUM ŞÖYLE;

Antalya’nın İbradı, Alanya ve Akseki ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, bazı bölgelerde soğutma çalışmalarına başlandığını belirterek ‘Akseki’deki orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı’ ifadelerini kullandı.

-Muğla Milas’ta Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

-Muğla Kavaklıdere’de Menteşe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 3 gün önce başlayan ve Menteşe ilçesine ulaşan yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriliyor. Yangının etkili olduğu 2 ilçe arasındaki ormanlık alanlarda bulunan bazı mahalleler tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangının yerleşim alanlarına yayılmasının engellenmesi amacıyla Menteşe ilçesindeki Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahallelerinin çevresindeki ağaçlar kesildi.

MUĞLA KÖYCEĞİZ’DEKİ YANGININDA SÖNDÜRLMESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR 

-Muğla Yatağan’da Hacıveliler Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor.

-Karabük’te merkeze bağlı Ödemiş köyündeki ormanlık alanda söndürüldükten iki gün sonra dün yeniden yangın çıktı. Yangın kısmen kontrol altına alındı.

-Burdur Tefenni’de Alan Yaylası mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın kontrol altına alındı.

-Denizli Buldan’da Gölbaşı Mahallesi’ndeki İçme Deresi’nde yangın çıktı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı.

-Adana’nın Saimbeyli ilçesinde önceki gün çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

-Aydın’ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle devam ediyor.

-Manisa Demirci’de çıkan orman yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

-Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bilinmeyen sebeple çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

-Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde çıkan orman yangını da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

MUĞLA ÇİNE’de 2 MAHALLE TEDBİR AMAÇLI  BOŞALTILDI

Muğla’nın Yatağan ilçesinden Aydın’ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangını nedeniyle 2 mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi. Rüzgarın etkisiyle Akçaova Mahallesi’ne ulaşan ve öğle saatlerinde Gökbel Dağı’na sıçrayan yangına ekipler müdahale ederken 3 helikopter de yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. Yangın nedeniyle Çine ilçesine bağlı Sarıköy ve Altınabat mahallelerinin de tahliye edildiği öğrenildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal