10 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı kimlere verilecek? E-Devlet deprem yardımı başvuru ekranı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 ildeki vatandaşlara hane başı 10 bin lira yardım yapılacağı duyurulmuştu. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar yapılması gerekenleri internet üzerinden araştırıyor. Peki 10 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı kimlere verilecek? İşte E-Devlet deprem yardımı başvuru ekranı...

21.02.2023-12:22 - (Son Güncelleme: 21.02.2023-12:22) 10 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı kimlere verilecek? E-Devlet deprem yardımı başvuru ekranı

Deprem yardımı E-Devlet başvuru ekranı vatandaşlar tarafından günün en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 11 ilde yaşayan vatandaşlara ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 10 bin lira deprem yardımı yapılacağı duyurulmuştu. Deprem yardımı başvuru şartlarını ve ekranını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarına akın etti. Peki 10 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı kimlere verilecek?

10 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamaktadır. Destek ödemeleri, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların hesabına direkt olarak, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı açıklandı.

10 Bin TL Deprem Yardımı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından AFAD tarafından yapılan destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Ödemeler yapıldığında vatandaşlar SMS ile bilgilendiriliyor.

Deprem yardımı kimlere verilecek?

10 bin TL deprem yardımı, konutlar yıkık, acil yıkılacak, ağır-orta veya az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere verilecek. 10 bin TL nakdi destek afetten etkilenen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için veriliyor.

Yardımdan faydalanabilmek için deprem bölgesinde ikamet ediyor olmak yeterli.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal