10 bin polis alımı için İçişleri Bakanlığı'ndan çarpıcı açıklama: Alımlar ne zaman başlayacak? Şartları neler olacak?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, EGM'nin yapacağı 10 bin polis alımı için açıklama yaptı. İşte detaylar...

06.12.2023-10:35 - (Son Güncelleme: 06.12.2023-17:58) 10 bin polis alımı için İçişleri Bakanlığı'ndan çarpıcı açıklama: Alımlar ne zaman başlayacak? Şartları neler olacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin polis alımı yapacağını resmi site üzerinden duyurulmuştu. 

Herkesin gözü kulağı da EGM 10 bin personel alımı başvuru tarihlerine çevrilirken konuya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. 

“Yakında duyuracağız”

EGM 10 bin polis alımına ilişkin başvuru tarihleri henüz açıklanmazken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada “10 bin polis alımını yakında duyuracağız” açıklamasında bulundu.

Polis alımı ne zaman? Şartlar neler?

10.102 kadro açıldı

EGM polis alımı kapsamında merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, taşra teşkilatı için de 9.500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı olmak üzere 10.102 kadro ihdas edildi.

30 bin TL ile başlayacaklar

Şartları karşılayan adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri’nde (POMEM) eğitime başlayacaklar. Süreci başarıyla tamamlayan adaylar ise atanacaklar. Bu kapsamda görev yapan polisler 30 bin TL maaş alacaklar. Bu maaş, ocak ayı enflasyonuyla da artması gündemde.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal