10 bin lira maaşı var! 2022 bekçilik sınav sonuçları açıklandı mı? Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Binlerce kişinin girdiği bekçilik yazılı sınavının sonuçları günün en çok araştırılan konularının başında geliyor. Peki 2022 bekçilik sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte 2022 bekçilik sınavı gelişmeleri...

25.07.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-13:33)

Bekçi alımına başvuran ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen 2022 bekçilik sınavıa giren binlerce bekçi adayı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusunun cevabını büyük bir merak ve heyecan içerisinde bekliyor. Bununla beraber bekçilik sınavında soruların soruları ve bu soruların cevaplarını öğrenmek isteyenler de internet üzerinden araştırma yapmayı sürdürüyor. Fakat bekçilik sınavı ile ilgili merak edilen konuların başında sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı geliyor. Peki 2022 bekçilik sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

2022 bekçilik sınav sonuçları açıklandı mı?

2022 bekçilik yazılı sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak?

2022 bekçilik sınavında kaç soru soruldu, adaylara kaç dakika verildi?

Bir oturum şeklinde yapılan 2022 bekçilik yazılı sınavında adaylar  "Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür" konularından oluşan çoktan seçmeli (Test) sorularını cevapladı. Toplam 100 soru olan bekçilik sınavında adaylara 120 dakika süre tanındı. 

2022 bekçilik sınavı

Sonraki aşamada ne olacak?

2022 bekçilik sınavını başarıyla geçen adaylar öncelikle fiziki yeterlilik testi yani spor mülakatına girer ardından da sözlü mülakata katılırlar. İşte fiziki yeterlilik testi ve sözlü mülakatın detayları:

Fiziki yeterlilik testi

1. Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavına alınırlar.

2. Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

a) Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki Yeterlilik Sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında "Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz" kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına geçemezler.

3. Fiziki Yeterlilik Sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.

Sözlü mülakat

1. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden  kendilerine duyurulacak yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulurlar.

2. Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

3. Adaylar,

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

4. Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal