10 bin katrilyon dolar değerinde: NASA açıkladı! Çekirdeğinde çok sayıda nadir element bulunuyor

NASA yaptığı açıklamada yakın bir zamanda 16 Psyche adlı bir göktaşına çıkma planları olduğunu bildirdi. Söz konusu göktaşında altın, nikel ve demir gibi nadir elementlerin bulunduğu kaydedilirken değerinin 10 bin katrilyon olduğu ifade ediliyor.

20.07.2023-17:11 - (Son Güncelleme: 20.07.2023-17:39)

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dünya ekonomisinin tamamının 10 katı değerinde element rezervine sahip olduğu iddia edilen ‘16 Psyche’ adlı göktaşına çıkma planları yaptığını açıkladı.

NASA’nın yaptığı açıklamada, uzay ekibinin 100 gün içerisinde göktaşına çıkma planını gerçekleştireceği bildirildi.

Açıklamada, 16 Psyche kod adı verilen göktaşının çekirdeğinde demir, nikel ve altın olduğu tahmin ediliyor.

Çekirdeğinde çok sayıda nadir element bulunuyor

Haber Global’in yer verdiğine göre; açıklamada, "Metal yoğunluğu yüksek olan göktaşının çekirdeğinde demir, nikel ve altın olduğu tahmin ediliyor" denilirken bunun değerinin ise 10 katrilyon dolar olduğu açıklandı.

NASA Astreoid

Bilim insanlarının bu göktaşı üzerinde inceleme yapmak istedikleri de belirtilirken, Mars ve Jüpiter arasında konumlanan ve Güneş'in uydusu olan 16 Psyche'nin değerinin küresel Dünya ekonomisinin 10 katı olduğu iddia edildi.

NASA, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssündeki hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Devasa göktaşına gidecek olan roketin 5 Ekim'de fırlatılması planlanıyor.

NASA'dan "Kalkışa 100 günden az kalırken mühendis ve teknisyenlerden oluşan ekipler, 2.5 milyar millik yolculuk için zamanla mücadele ediyor. Bu göktaşı üzerinde yapılacak çalışmalar bize gezegenlerin nasıl oluştuğu ile ilgili bilgi verecek" açıklaması yapıldı.

Öte yandan ekim ayında planlanan görev roketinin Ağustos 2029'da asteroide varması hedefleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal