1 Nisan'da Normalleşme Desteği Devreye Giriyor

1 Nisan itibariyle kısa çalışma ödeneğinin yerine normalleşme desteği devreye alınacak. İşverenler personellerini normal çalışma sistemine geçirecek ya da ücretsiz izne çıkarabilecek. İşverene personel başına ayda 1341 TL'ye kadar destek verilecek.

31.03.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 31.03.2021-10:36) 1 Nisan'da Normalleşme Desteği Devreye Giriyor

Koronavirüs (kovid-19) pandemisi döneminde çalışanlara destek vermek için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinin akabinde normalleşme desteği uygulamaya konacak. İşveren 1 Nisan tarihinden itibaren işçilerini ya normal çalışma düzenine geçirecek, ya da ücretsiz izin yaptıracak.

İŞVERENE PERSONEL BAŞINA 1341 TL DESTEK

Kısa çalışma ödeneği sisteminden normal çalışma sistemine geçen işverene geçen yılın Ağustos ayında uygulamaya konan yasa gereğince işçi başına ayda 1341 liraya kadar normalleşme desteği verilecek.

Diğer taraftan, SGK prim yapılandırmasının birinci ödemesi için bugün son gün. Ekonomik güven endeksi ile dış ticaret verileri de bugün bildirilecek.

Geçen sene hemen hemen altı milyar dolar yatırım alan Türkiye'ye yabancı alakası sürüyor. Senenin birinci ayında alınan yatırım tutarı 228 milyon dolar oldu. Ocak ayında Türkiye'ye en çok yatırım Hollanda'dan yapıldı. Hollanda'yı ABD ile İngiltere takip etti. En çok yatırım da imalat alanında gerçekleştirildi.

SON TAKSİT BUGÜN

Bir takım Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun çerçevesindeki yapılandırma düzenlemesinden faydalanılması için başvuru müddeti 1 Şubat tarihinde, yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi ve peşin ödenmesi için verilen zaman da 1 Mart tarihinde sona ermişti. Taksitli ödeme alternatifini seçen vatandaşların da ikinci taksit ödemelerini 31 Mart tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Yasada, yapılandırma sisteminden faydalanılmaya devam edilmesi adına ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması koşulu isteniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksi ile dış ticaret verilerini paylaşacak.

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı Ekonomik Güven Endeksi verilerini bildirecek. Geçen ayın ekonomik güven endeksi 1 önceki aya kıyasla % 0,5 gerileyerek 95,8 olarak ölçülmüştü.

Kurum aynı zamanda şubat ayı Dış Ticaret Verilerini paylaşacak. Dış satım, bu yılın Ocak ayında, dış satım 2020'nin aynı ayına kıyasla % 3,1 artışla 14 milyar 279 milyon dolar, dış alım % 3,7 azalışla 17 milyar 827 milyon dolar oldu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal