1 Mart'tan Beri 231 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 1 Mart tarihinden bu yana hem yurt içinde hem de sınır ötesinde terör örgütlerine karşı süren operasyonlar sonucunda 231 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

26.03.2021-13:27 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-17:31) 1 Mart'tan Beri 231 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

1 Mart tarihinden bu yana yurt içinde ve hudut ötesinde terör örgütlerine karşı süren operasyonlar sonucunda 231 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)Basın Müşavirliği tarafından çalışmalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görev üstlenen Hava Muharebe Binbaşı Pınar Kara, basın bilgilendirme toplantısında gündeme dair meselelerle ilgili açıklamalar yaptı.

TERÖRLE MÜCADELE VERİLERİ

1 Mart tarihinden bu yana yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı süren operasyonlar sonucunda 231 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye harekat bölgelerinde martta DAEŞ'liler dahil 183 terörist,  komandolar aracılığıyla etkisiz hale getirildi.

15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana 21 bin 494 personel görevden alındı, üç bin 173 personel ile ilgili de idari süreç sürüyor.

Kara, Harp okulları yönetmelik farklılığıyla alakalı "Yeni düzenleme yürürlükten kaldırılana istinaden daha geniş kapsamlı, güncel mevzuata uygun ve daha somut. Basına ve sosyal medyaya yansımış olan Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliğine ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Güvenlik kaynakları, sosyal medya üzerinden bir subayın olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili soruya "Sosyal medyada bu veya bunun gibi her türlü paylaşım, gerçekliği başta olmak üzere her yönüyle Milli Savunma Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından inceleniyor" cevabını verdi.

Başka soruya terörle mücadelenin gerek yurt içi gerek hudut ötesinde aynı azim ve istikrarlılıkla artan bir tempoda sürdüğünün altını çizen kaynaklar, kovid-19 pandemisinde artan vakaların akabinde celp ve terhislerle alakalı bir düzenleme olup olmayacağı doğrultusundaki soruya şu cevabı verdi:

"Şu an için öyle bir çalışma gündemimizde değil. Dün itibarıyla yeni bir emir yayımlandı. Koronavirüs ile mücadelede ilave tedbirler getirerek faaliyetlerimize devam ediyoruz. Aşılama çalışmaları da Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde devam ediyor. Özellikle başta harekat bölgelerindeki personelimiz olmak üzere aşılama çalışmaları planlandığı şekilde devam ediyor."

Suriye'nin kuzey bölgesinde son dönemde çoğalan saldırılarla ilgili soruya kaynaklar, "Özellikle Suriye'nin kuzeyi çok aktörlü, çok faktörlü bir alan. Burada dönem dönem değişik saiklerle istenmeyen olaylar yaşanıyor. Biz Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak hem kendi harekat alanlarımızda hem de mutabakatlarla belirlenen yükümlülükler kapsamındaki bölgede güven ve huzurun tesisi ve idamesi izin üzerimize düşen her türlü tedbiri alıyoruz, bundan sonra da almaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile geçen gün yapılan telefon görüşmesine atıf yapan kaynaklar, "Görüşmede bu konular ele alındı ve önümüzdeki dönemde karşılıklı olarak yeni tedbirler alınması konusunda mutabakata varıldı" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Suriye harekat alanlarında mart ayında DAEŞ'lılar dahil 183 teröristin, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi. 15 Temmuz 2016'dan bu yana 21 bin 494 personel ihraç edildi, 3 bin 173 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir. Güven artırıcı önlemler toplantılarının dördüncüsünün Ankara’da yapılmasına yönelik Yunan muhataplarımıza davetimiz yinelenmiştir. (Harp Okulları yönetmelik değişikliği) Yeni düzenleme, yürürlükten kaldırılana göre daha geniş kapsamlı, güncel mevzuata uygun ve daha somut."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal