0.99 konut kredisi başvuruları ne zaman, başladı mı? 0.99 konut kredisi şartları nelerdir? Düşük faizli konut kredisi başvuru şartları

Kısa bir süre önce düşük faizli konut kredisi paketinin açıklanmasıyla ev almak isteyenler bu paketin detaylarını ve başvuruların ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Ev sahibi olmak isteyen pek çok vatanda 0.99 konut kredisinin şartlarının neler olduğunu ve başvuruların başlayıp başladığını araştırıyor. Peki, 0.99 konut kredisi başvuruları ne zaman, başladı mı? 0.99 konut kredisi şartları nelerdir? İşte detaylar...

14.06.2022-18:06 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-18:06) 0.99 konut kredisi başvuruları ne zaman, başladı mı? 0.99 konut kredisi şartları nelerdir? Düşük faizli konut kredisi başvuru şartları

Uzun süredir ev sahibi olmak isteyenler vatandaşlar için sevindirici haber Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabında paylaştığı düşük faizli konut kredisi detayları ise büyük ilgi gördü.

Yapılan paylaşımda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 0.99 ve 0.89 faiz oranlarıyla konut kredisi verileceği açıklandı. Bunun üzerineyse vatandaşlar düşük faizli konut kredisini nasıl alabileceklerini araştırmaya başladı. Düşük faizli kredi alınabilmesi için belirli şartları taşımak gerekmektedir. Bu şartlar karşılandığı taktirde ise kişi, düşük faizli konut kredisinden yararlanabilmektedir.

Düşük faizli konut kredisi başvuruları başladı mı?

Yapılan açıklamalar sonrasında ev sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer alan bu başlık hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Yani henüz 0.99 faizli konut kredisi başvuruları başlamamıştır. Ne zaman başlayacağına dair de kesin bir tarih verilmemiştir. Bunun nedeni ise bankaların krediyle ilgili finansman çalışmalarının hala devam etmesinden dolayıdır. Çalışmalar tamamlandığında gerekli olan tüm bilgi ve ayrıntılar kamuoyuyla paylaşılacaktır.

düşük faizli konut kredisi başvuru şartları

0.99 konut kredisi şartları nedir?

1- İlk evim konut finansman desteği kapsamında 2 milyon TL değerine kadarki birinci el konutlara düşük faizli kredi verilecektir. Konutun değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecektir.

2- Kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek amacıyla verilecektir.

3- Kredi başvuru tarihi itibariyle, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekmektedir.

4- Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı bulunabilir. Fakat aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamının olmaması gerekiyor.

5- Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisinin de olmaması gerekmektedir.

6- 10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,99 faiz oranı uygulaması yapılacaktır.

7- Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları kapsamında yürütülecektir.

8- Vatandaşlar düşük faizli konut kredisi paketinden yalnızca bir kere faydalanabilecektir. 

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal