0.99 faiz oranlı yeni konut kredisi ne zaman yürürlüğe girecek? Yeni konut kredisi kullllanımı başladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut kredileri hakkında yaptığı açıklama sonrası araştırmalar sıklık kazandı. 0.99 konut kredisi hakkında merakların artması üzerine ne zaman yürürlüğe gireceği de araştırılmaya başlandı. 0.99 konut kredisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konut kredisi faizleri düştü mü? 0.99 konut kredisi hakkında merak edilenler detaylarıyla haberimizde yer almaktadır

16.05.2022-13:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-13:11) 0.99 faiz oranlı yeni konut kredisi ne zaman yürürlüğe girecek? Yeni konut kredisi kullllanımı başladı mı?

Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamalar konut kredilerini ele almaktadır. Son zamanlarda evlerin azalması fiyatların yükselmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 0.99 konut kredisi hakkında 3 paket açıkladı. 0.99 konut kredisi başvuruları başladı mı? Konut kredisi faizleri düştü mü? 0.99 konut kredisi ne zaman yürürlüğe girecek? sorularının yanıtları detaylarıyla haberimizde

0.99 Konut kredisi ne zaman yürürlüğe girecek?

Birçok vatandaşın merakla beklediği haber araştırılmaya devam ediliyor. Yapılan toplantı sonrası ele alınan konut kredileri 0.99 faizli olarak vatandaşla buluşacağı belirlendi. Peki bu durum ne zaman yürürlüğe girecek soruları sıklık kazandı. 2 milyon değerindeki evler için 10 yıla kadar vadeli, aylık %0.99 faizli konut kredi imkanı verilecektir.

0.99 faizli konut kredisi

Konut kredileri düştü mü?

Konut kredileri için yapılacak düzenlemeler 3 ayrı paket gündeme geldi. Kısa vadede konut satışı artırımı hedef haline gelirken 10 yıl ve üzerine ise %0.99 faizli kredi verilecektir. Merkez Bankasında fiziki altınların satılarak %0.89 faiz ile kredi verileceği de açıklandı. Belirlenen 3 paketten ilki ilk defa konut sahibi olacak vatandaşlar için 2 milyon TL'ye kadar birinci el konut kredisi için %0.99 faiz oranı uygulanacaktır.

Konut ve ihtiyaç kredisi faizleri düştü mü?

Vatandaşların merakla beklediği paketlerden ikinci olanı birinci ve ikinci evleri ele almaktadır. 10 yıla kadar vadeli ve aylık %0.89 faizli konut kredisi kullanımı yapılmaktadır. Bu paketin önceliği ise döviz ve altın varlıklarının TL'ye dönüşmesinde yardım olmaktadır.

Üçüncü ve son paket ise inşaat sektöründe kullanımı yapılmaktadır. Mayıs 2022 tarihinden itibaren 20 milyarlık kaynak ayarlaması yapıldı. Bir yıl boyunca konut fiyatlarını internet sitelerinde fiyatı sabit tutarak anlaşma yapılan firmalar için 36 ay vadeyle finansmandan yararlanabilecekler. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal