0.89 ve 0.99 düşük faizli konut kredisi ne zaman başlıyor? Bankaların 0.89 ve 0.99 konut kredisi şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlaması açısından verilecek olan düşük faizli kredilerin şartları merak edildi. Yapılan açıklama sonrasında 0,98 ve 0,99 faizli konut kredi almak için hangi şartları yerine getirmek gerektiği araştırılmaya başlandı. Pek, Düşük faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Bankaların 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi şartları neler? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

03.06.2022-10:08 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-10:08) 0.89 ve 0.99 düşük faizli konut kredisi ne zaman başlıyor? Bankaların 0.89 ve 0.99 konut kredisi şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Mayıs 2022 günü yaptıkları Kabine Toplantısı sonrasında konut almak isteyen vatandaşların işini kolaylaştırmak amacıyla üç yeni paket sunacaklarını açıklamıştı. Yapılan bu açıklama sonrasında vatandaşlar bu fırsattan yararlanmak amacıyla yüzde 0,89 ve 0,99 faizli oranlı konut kredilerini araştırmaya başladı. Bu paketten yararlanmak isteyen vatandaşlar kredi başvurularının ne zaman başlayacağını ve kredi şartlarının neler olduğu araştırılmaya başlandı. Düşük faizli kredi çekmenin en önemli şartlarından birisi ise kredi çekecek kişinin eşi ya da aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutun bulunmaması gerekmektedir.

0,98 ile 0,99 düşük faizli konut kredisi başvuru şartları

Gerçekleşen kabine toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut almak isteyen vatandaşlara 3 ayrı paket sundu. İlk pakette 2 milyon değere sahip ikinci e satın alımlar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacaktır. İkinci pakette konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması ya da fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecektir. Konut değeri 2 milyon TL ile sınırlı olan bu pakette 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi verilecektir. Bu paketin amacı ise vatandaşların döviz ve altın varlıklarını Türk Lirasına çevirmektir. Üçüncü pakette ise inşaat sektörünü ilgilendirmektedir. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayrılmıştır. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalar belli rakama kadar 36 ay vade ile bu paketten faydalanabilecektir.

0,98 ile 0,99 düşük faizli konut kredisi başvuru şartları

İlk Evim konut kredisi şartları

-İlk evim konut finansman desteği 2 milyon TL değerine kadar olan birinci el konutlara verilecektir. Bu paket ile konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecektir.

-Kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşlarımızın ilk konut alımını desteklemek amacıyla verilmektedir.

-Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir.

-Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.

-Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunmamalıdır.

-10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,99 faiz oranı uygulanacaktır.

-Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülecektir.

-Vatandaşlar bu paketten yalnızca bir kez yararlanabilir.

Genişletilmiş konut kredisi paketi şartları

-Genişletilmiş konut finansman desteği 2 milyon TL değerine kadar olan birinci el ve ikinci el konutları kapsayacaktır. Konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilir. Kredi desteği kamu bankalarımız tarafından vatandaşlarımızın ilk konut alımını desteklemek amacıyla verilir.

-Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekir.

-Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.

-Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunmamalıdır.

-Bu destekten, 7 Mayıs 2022 öncesi herhangi bir bankada açılmış olan ve krediye başvuru esnasında konut kredisine konu edilen konut değerinin asgari %50’sini karşılayacak düzeyde döviz tevdiat/katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olmak üzere altın mevduat/katılım hesabı bakiyesi bulunan vatandaşlarımız yararlanabilecektir.

-7 Mayıs 2022 tarihinden sonra döviz mevduat/katılım ve altın mevduat/katılım hesaplarına yatırılan ilave tutarlar bu hesaplamaya dahil edilmeyecektir.

-Başvuru sahipleri, konut değerinin %50’lik kısmını altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonuyla krediyi kullanacakları bankaya DTH/altın hesaplarını aktararak ve TCMB’ye satışını gerçekleştirerek yapacaklardır.

-Hangi döviz cinslerine ilişkin hesapların bu paket kapsamına dahil edileceği hususu TCMB tarafından yapılacak düzenlemeyle belirlenecek olup döviz/altının havalesi sırasında oluşabilecek ilave ücretler konusunda yine TCMB çalışma yapacaktır.

-10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,89 faiz oranı uygulanacaktır.

-Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülecektir.

-Vatandaşlarımız bu paketten yalnızca bir kez yararlanabilir.

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal