Vücut Enerjisinin Düşmesine Sebep Olan Besinler

Gün içerisinde bir şey yedikten sonra birden enerjiniz kesiliyorsa, kendinizi yorgun hissediyor iseniz bunun temel sebebi yorgunluk veren yiyecekleri tüketiyor olmanız olabilir. Detaylar haberimizde...

19.08.2017-16:51 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-18:20)

Gün içerisinde bir şey yedikten sonra birden enerjiniz kesiliyorsa, kendinizi yorgun hissediyor iseniz bunun temel sebebi yorgunluk veren yiyecekleri tüketiyor olmanız olabilir. Gün içerisinde yorgunluğa neden olan yiyecekleri sizin için derledik. Peki, yorgun hissettiren besinler nelerdir? Uyku getiren besinler nelerdir? 

MAGNEZYUM İÇEREN GIDALARDAN UZAK DURUN 

Magnezyum içeren gıdalar yorgun hissetmenize neden olarak uyku verir. Eğer gün içerisinde kendinizi yorgun hissediyor iseniz sebebi muz tüketmeniz olabilir çünkü muz yüksek oranda magnezyum içermektedir. Muzu gün içerisinde değil uykuya dalmadan önce yemeniz gerekmektedir.

ŞEKER İÇEREN GIDALARDAN UZAK DURUN!

Tatlılar yüksek oranda şeker içermektedirler. Şeker kısa süreli olarak kişiye enerji sağlasa da daha sonrasında yüksek yorgunluk hissi verir. Çünkü vücutta yükselen insülin seviyesi kişinin kendisini yorgun hissetmesine yol açar.

KIRMIZI ET YORGUNLUK HİSSİ YARATIYOR!


Yağlı bölümlere sahip olan kırmızı et, yüksek oranda yağ içermektedir. Aşırı yağ vücutta bitkinlik ve yorgunluk hissini meydana getirmektedir. Vücut etten aldığı yağı yakmak için fazlaca enerji harcayacaktır bu da harcanan enerjinin ardından kişinin yorgun hissetmesine sebebiyet verir. Kırmızı et yerine balık tüketmek yorgunluğu yok edecek bir çözümdür.

KAHVE YORGUNLUĞA YOL AÇIYOR

Kahve, herkes tarafından uyku açıcı ve enerji verici olarak bilinmektedir. Kahve ilk etapta enerji verir ardından da enerjinin birden yükselerek sonrasında düşmesine neden olur ardından da yorgunluk hissi yaratır.

GÜN İÇERİSİNDE MARUL TÜKETMEYİN

Marul, içeriğinde bulunan kalledlaktusin maddesi ile sakinleştirici bir etkiye sahiptir bundan dolayı marulu gün içerisinde tüketmemeye özen göstermemelisiniz.

DOĞAL UYKU İLACI: VİŞNE


Vişne için doğal uyku ilacı denmektedir. Vişnenin içeriğindeki melatonin maddesi uykusuzluk sorunu olanlar için muhteşemdir. Fakat gün içinde vişne tüketmek, sizi halsizliğe ve yorgunluğa sürüklemektedir. Eğer vişneyi çok seviyorsanız, yatmadan önce vişne yemek çok daha mantıklıdır.

BEYAZ EKMEK TÜKETMEYİN!

Beyaz ekmeğin glisemik indeksi, kepekli ve tam buğday ekmeği gibi düşük değildir ve lif içermezler. Bu yüzden beyaz ekmek tok tutmaz ve enerjik hissettirmezler. Gün içerisinde mümkün olduğunca az beyaz ekmek tüketmeye özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal