02.05.2024-12:12 (Son Güncelleme:02.05.2024-16:48)

Zayıflamanın ve sağlıklı yaşamanın doğal reçetesi: Alıç Çayı!

Ülkemizde nadir bulunan ve doğada kendiliğinden yetişen bir bitki olan alıç meyvesi, son dönemde adeta bir şifa deposu olarak dikkat çekiyor. Bağırsak sorunlarından kalp-damar sağlığına kadar pek çok faydası bulunan alıç meyvesi, özellikle zayıflamak isteyenlerin gözdesi haline gelmiş durumda. Peki, içerisindeki triterpen maddesi ile zayıflatmayı başaran ve 1 bardağı dal gibi yapan alıç çayı nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

İiçerisindeki triterpen maddesi ile zayıflatmayı başaran ve 1 bardağı dal gibi yapan Alıç Çayı'nın faydaları ortaya çıktı. Alıç Çayı nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

Alıç Çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 2 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı kurutulmuş alıç

Yapılışı:

1. Pazardan veya marketten alacağınız alıç meyvesini güneşte kurutun ve ardından bir cezveye alın.

2. Cezveye koyduğunuz kurutulmuş alıç meyvelerini 2 su bardağı su ile yaklaşık 10 dakika kaynatın.


Alıç Çayının faydaları:

1. Kalp ve damar sağlığını destekler.

2. Tansiyon ve şeker hastalıklarına iyi gelir.

3. Bağırsak sağlığını korur ve enfeksiyon riskini azaltır.

4. Sindirimi düzenler ve kabızlığı önler.

5. C vitamini içeriği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

6. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler ve zayıflamaya yardımcı olur.

7. Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir.


Alıç Çayı nasıl tüketilmeli?

Günde 2 defa, sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Alıç çayı içerisindeki triterpen maddesi sayesinde yağ yakımını destekleyerek kilo vermenize yardımcı olur.

Doğadan gelen bu mucizevi bitki, sağlık için birçok olumlu etkiye sahiptir. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi, aşırı tüketimden kaçınılmalı ve uzman önerilerine uygun şekilde kullanılmalıdır.</p>

cerenpeksen@haber365.com