05.04.2022-17:57 (Son Güncelleme:05.04.2022-17:57)

Yeni Diziler Arka Arkaya Geliyor !

Dizi sektörü pandemi de oluşan boşluğu doldurmak için boş durmuyor. Arkası kesilmeden her geçen gün yeni bir dizi senaryosu ve kadrolar oluşmaya başlıyor. Dijitalde ve yerel televizyonlarda her hafta yeni anlaşmalara imzalar atılıyor. Netflix, Blutv, Exxen gibi dijital yayın kanallarının yanında Disney Plus'ta Türkiye pazarına gireceğini açıkladı ve hız kesmeden projelerine başladı. Sizler için bunları araştırdık ve bir araya getirdik...

Yeni Diziler Arka Arkaya Geliyor !

Dizi sektörü pandemi de oluşan boşluğu doldurmak için boş durmuyor. Arkası kesilmeden her geçen gün yeni bir dizi senaryosu ve kadrolar oluşmaya başlıyor. Dijitalde ve yerel televizyonlarda her hafta yeni anlaşmalara imzalar atılıyor. Netflix, Blutv, Exxen gibi dijital yayın kanallarının yanında Disney Plus'ta Türkiye pazarına gireceğini açıkladı ve hız kesmeden projelerine başladı. Sizler için bunları araştırdık ve bir araya getirdik...

Kiracı

Fox Tv için hazırlanan MF Yapım imzalı Kiracı dizisi yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan'ın yaptığı, senaryosunu Nermin Yıldırım'ın kaleme aldığı güçlü oyuncu kadrosu ile Nisan ayında Fox Tv ekranlarında izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Projeyi ve kastın ilk oyuncusunu adını en son Alev Alev adlı dizide başrol oynayan Dilan Çiçek Deniz ile açıklayan yapım şirketi Dilan Çiçek Deniz için partner olarak Masumiyet dizisiyle adından sıkça bahsettiren başarılı ve yakışıklı oyuncu Serkay Tütüncü olarak seçti. Kadroya eklediği bir diğer güçlü isim Bennu Yıldırımlar oldu projede: Melisa Döngel, Ruhi Sarı, Beyti Engin, Deniz Cengiz, İncinur Daşdemir, Umut Kurt, Rüçhan Çalışkur, Özlem Tokarslan gibi isimlerde kadroda yer alıyor. Pazartesi sete çıkan ekipten görüntüler sosyal medyaya düşmeye başladı bile. Aynı apartmanda yaşayan bir grup kişinin etkileyici hikayelerine yer verecek olan Kiracı şimdiden büyük merak uyandırdı.

Nomen

Disney Plus Türkiye pazarına giriş yaptığı gibi hızla açıkladığı projeler arasında yer alan: Nomen başrollerini belirledi bile! En son Babil dizisi ile televizyonda karşımıza çıkan başarılı oyunca Halit Ergenç oldu. Partneri olarak da son dönemde yıldızı parlayan adından Sakadatsiz 'in Derin karakteri olarak söz ettiren genç oyuncu Melis Sezen oldu. Nomen dizisinin senaryosunu Zafer Külünk kaleme alıyorken, Fatih Kızılgök yönetmen koltuğunda oturacak. Yaz aylarında çekime başlanması planlanan dizide Halit Ergenç'in canlandırdığı karakter: hastalığı sebebiyle bir buluş yapmasını ve bu sayede eşiyle telepatik iletişim kurmayı başaran adamın üzerine odaklanan hikaye telepatik iletişim konusuyla şimdiden izleyicileri heyecanlandırmayı başardı. 14 Haziran'da yayın hayatına başlayacağı bilinen Disney Plus'ın bu iddialı yapımın ne zaman sete çıkacağı ve yayınlanacağı henüz açıklanmadı.

Dünyayla benim aramda

Disney Plus'ın bir başka iddialı projesiyse Dünya İle Benim Aramda adlı dizisi. Başrollerden ilk açıklanan isim en son Doğduğun Ev Kaderindir dizisiyle karşımıza çıkan güzel oyuncu Demet Özdemir olmuştu. Ardından adını Son Yaz ve Aşk ağlatır ile duyuran yetenekli genç oyuncu Hafsanur Sancaktutan oldu. Erkek başrolünse son olarak Misafir ve Uyanış Büyük Selçuklu dizilerinde yer alan yakışıklı oyuncu Buğra Gürsoy oldu. Dizinin kilit karakteri Kenan rolüne hayat verecek olan Gürsoy'un ilk dijital projesi olacak. Konusu Pr ajansı olan İlkin'in sevgilisine onun haberi olmadan yapacağı güven testi üzerinde dönüyor, iki kişi arasında kalacak olan Kenan'ın hikayesi izleyiciyle buluşacak. Toplam 8 bölümden oluşması beklenen dizide Zerrin Tekindor ve İbrahim Selim gibi başarılı isimlerde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde sete çıktıklarını başrol oyuncuları sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Ancak dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz açıklanmadı.


Gecenin Ucunda

Yeni sezonda Star Tv de ekrana gelecek olan Gecenin Ucunda isimli dizi projesinin başrol oyuncusu Neslihan Atagül olduğu projeyle beraber açıklanmıştı. Partnerinin kim olacağı sosyal medyada şimdiden yankı uyandırdı. TMC Film'in projesi olan diziye sahibi Kadir Doğulu olan Alim Yapım ortak olarak katıldı, ardından bir gelişme daha yaşandı ve başrol partneri Kadir Doğulu oldu. Ünlü çift ilk Fatih Harbiye dizisinde partnerlik yapmış orada tanışmış ve aşık olup evlenmişti. Uzun bir aradan sonra ünlü çifti partner olarak tekrar ekranlarda görecek olmak seyircide şimdiden büyük merak uyandırdı. Peride Celal'in 'En Güzel Aşk Romanım' diyerek çıkardığı Gecenin Ucunda isimli kitabından uyarlanan dizi de Kazım karakterine başarılı oyuncu Kadir Doğulu, Macide karakterine ise her projesiyle adından başarıyla söz ettiren güzel oyuncu Neslihan Atagül hayat verecek. Yeni sezonda yayına başlayacak olan dizinin çekimlerinin yaz aylarında başlaması planlanıyor.

Kapımdaki düşman

Başarılı projelere imza atan Fox TV ve Med Yapım'dan bir iddialı proje daha geliyor. 5 sezondur gününde reyting şampiyonu ve sosyal medyada adından sıkça söz ettiren çoğu bölümünde gündem olan dizisi Yasak Elma gibi bir proje daha çıkarıyor. Yine Med Yapım imzalı Fox Tv ekranlarında yayına girecek olan Kapımdaki Düşman 3 kadın başrol oyuncusu ile dikkat çekiyor. Başrollerde Perihan Savaş, Hatice Şendil ve Sera Kutlubey gibi başarılı oyuncuları kadrosunda toplayan projenin tek erkek başrolüyse: İsmail Demirci. Dizininin konusunda Ceyda karakteriyle Hatice Şendil, annesi Şahika rolüyle Perihan Savaş ve sevmediği torunları için tahammül ettiği Doruk karakteriyle İsmail Demirci. Kapı komşusu Damla karakterine hayat veren Sera Kutlubey de hikayenin önemli karakterlerinden, Doruk ve Ceyda'nın gizli aşk yaşaması 3 kadın karşı karşıya getirecek. 3 kadın ve 1 erkek arasında dönecek hikaye de neler olacağı şimdiden merak konusu. Yönetmen koltuğunda Murat Öztürk oturacağı dizinin okuma provalarına geçtiğimiz günlerde başlandı. Dizinin Mayıs ayında yayınlanması bekleniyor.

Süslü Korkuluk

OGM Pictures imzalı Tv8 de yayınlanması gerek son yaşanan krizle Netflix'e satılan projenin geçtiğimiz günlerde çekimleri Kırklareli'nde başladı. Başrol de uzun süredir dizi projelerinde görmediğimiz başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy var. Yönetmen koltuğunda Cem Karcı'nın oturduğu dizi de babası hasta olan Peyami isimli bir modacının hikayesine odaklanıyor. Projede Peyami karakterinin babasına usta sanatçı Olgun Şimşek, dedesine iste usta sinemacı Engin Şenkan hayat verecek. Projeye son dahil olan isimse Dijitalde yayınlanan Kulüp isimli diziyle başarısından sıkça söz ettiren yakışıklı oyuncu Salih Bademci oldu. Dizinin yayın tarihinin belli olmamasının yanı sıra ardı ardına yaşanan krizlerden kaynaklı kadın başrollerde değişkenlik gösteriyor. Önce Alina Boz ile anlaşılan proje de yayın kanalının değişmesiyle anlaşma bozulmuş ardından Esra Bilgiç ile anlaşılmıştı, sete çıkıldığı gün sözleşmede uzlaşmaya varamayan yapımcı ve Esra Bilgiç yolları ayırdı. Son güncel bilgilere göre dizinin halen bir kadın başrolü yok.

İsmi henüz belli olmayan yaz dizisi

Haziran ayında Fox TV de yayınlanacak olan projenin adı henüz kesinleşmedi. Senaryosunu kaleme alan Şahin Altuğ aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturuyor. No9 Yapım'ın imzasını taşıyan projede en son Kardeşlerim dizisiyle adından söz ettiren başarılı genç oyuncu Halit Özgür Sarı ve Mucize Doktor dizisiyle kariyerinde yükseliş yakalayan güzel oyuncu Sinem Ünsal eşlik edecek. Naz ve Pamir adında ki iki gizli polisin hikayesini ekrana taşıyacak olan projenin adının ne olacağı merak konusu oldu.

Bir yaz dizisi

Kanal D ekranlarında yayınlanması planlanan kendi içinde faaliyet gösteren İç Yapımlar imzalı Bir yaz dizisi isimli projede hazırlıklar sürüyor. Çukur dizisiyle oyunculuğunu konuşturan en son Masumiyet dizisinde ki başarılı oyunculuğu ile adından sıkça söz ettiren güzel genç oyuncu İlayda Alişan’ın başrolde olacağı dizi de partneri en son ekranlara Aşk Mantık İntikam dizisiyle boy gösteren genç oyuncu Burak Yörük oldu. Yönetmen koltuğunda Serdar Gözelekli’nin oturduğu, Barış Erdoğan ve İlker Arslan’ın kaleme aldığı proje de oyuncu bir genç ile oyuncu olmaya çalışan bir genç kızın hikâyesine hayat verilecek. Sete henüz çıkmayan projenin yayın tarihi de belirsizliğini koruyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr