14.04.2017-12:16 (Son Güncelleme:28.05.2021-16:38)

Yemekten Sonra Maden Suyu İçilir mi?

Yemeyi biraz abarttıktan sonra ilk başvurulan şeylerden biri maden suyudur. Peki yemek yedikten sonra maden suyu içilir mi? Maden suyu içerken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı…

Özellikle yemeklerden sonra içilen maden suyu, bilinçsiz olarak tüketildiğinde tehlikeli bir hal alabiliyor. Peki maden suyu tüketirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Maden suyunun zararları neler? Tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Özellikle yemeklerden sonra içilen be vücudun sıvı dengesini koruması için sürekli olarak tüketilen maden suyu, sağlık açısından vücuda birçok fayda sağlıyor. Ancak maden suyu bilinçsiz olarak tüketildiğinde, tehlikeli bir hal alabiliyor. Bu sebeple, maden suyu tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Peki nedir bu noktalar? Gelin beraber bakalım.

İŞTE MADEN SUYU İÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Marketlerden satın aldığınız maden suyunun içeriğinde taşıdığı değerlere mutlaka göz atın. Maden suyunun içeriğinde fazla sodyum bulunması kan basıncını arttırabilir. Özellikle yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları olan kişilerin maden suyunu tüketmemeleri gerekmektedir.

İçeriğinde sodyum oranı az olan, maden suyunu aldığınızdan emin olun. Çünkü insan sağlığı açısından, maden suyu satın alınırken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır.

Maden suyunun içeriğinde mineral değerlerinin olup olmadığına mutlaka dikkat edin.

Eğer meyveli maden sularını tüketiyorsanız, içeriğinde bulunan şeker miktarına mutlaka dikkat edin.


YEMEKTEN SONRA MADEN SUYU İÇİLİR Mİ?

Özellikle yemeklerden sonra sıklıkla tüketilen maden suyunun şişkinlik yaratabileceğinin farkında olun. Maden suyunun içerisinde karbondioksit bulunduğu için maden suyu tüketimi midede şişkinlik yaratabilir. Bu nedenle yemeklerden sonra maden suyu tüketimi doğru değildir. Yemekten 1-2 saat sonra tüketmek daha sağlıklıdır.

MADEN SUYUNUN ZARARLARI

Her şeyde olduğu gibi maden suyunun da fazla tüketilmesi sağlık sorunlarına neden olabilir. En bilinen zararlarından biri aşırı tüketildiği durumlarda meydana gelen hipotermi sorunudur. Çok sık görülmese de gün içerisinde birden fazla maden suyu içilmesi durumunda hipotermi durumuyla karşılaşmak mümkün.

Bir diğeri ise yine fazla tüketilmesi durumunda böbreklerde oluşturduğu zarardır. Ayrıca mide rahatsızlığı olanların da günde sadece bir şişe maden suyu tüketmeleri önerilir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr