12.06.2019-12:43 (Son Güncelleme:12.06.2019-12:34)

Yapımı Kolay Kabak Yemeği Tarifi

Mevsim yaz olunca sofralarda ağır yemeklerin yerini hafif zeytinyağlılar almaya başladı. Sebzelerle yapılan en pratik kabak yemeği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte enfes kabak yemeği tarifi.

Kalorisi az yemesi hafif sağlıklı zeytinyağlılar yaz sofralarının vazgeçilmezi. Vitamin deposu kabakla yapılan zeytiinyağlı da bunlardan biri.

ZEYTİNYAĞLI KABAK TARİFİ

MALZEMELER

5 adet kabak
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencereye yağı ve soğanları alıp güzelce kavurun. Ardından kabakları kuşbaşı şekilde doğrayıp, kenara alın.Sonrasında domatesleri ve salçayı da tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin. Doğranan kabakları ve tuzu da ilave ettikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi hafifçe sallayın böylece karışmış olacak. 10 dakika kadar dinlendirip üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr